Tom Dumoulin

Ploegleider: 'Sterk van Dumoulin dat hij bedenktijd nam'

Ploegleider Addy Engels van Jumbo-Visma heeft veel respect voor wielrenner Tom Dumoulin, van wie na een pauze van zo'n vier maanden donderdag bekend werd dat hij doorgaat met wielrennen.

Trainingskamp Alicante tijdrit
Knoop doorgehakt: Dumoulin op weg naar Tokio

Tom Dumoulin heeft, na een periode van een kleine vier maanden waarin hij zichzelf de vraag stelde of hij nog wel door wilde gaan met wielrennen, de knoop doorgehakt om zich nog enkele jaren op de topsport te richten. De ambities om opnieuw met de wereldtop te strijden, overwonnen zijn twijfel.

Raymond Kerckhoffs wielerjournalist (10 mei 2021)
'Tour in Limburg realistischer dan Super WK'

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs vindt het binnenhalen van een Touretappe naar Limburg in 2024 of 2025 veel realistischer dan het organiseren van het Super WK Wielrennen in 2027.

Tom Dumoulin tour de france 2020 (13 sep 2020)
Jumbo-Visma definitief zonder Dumoulin naar Tour

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: Tom Dumoulin komt dit jaar niet in actie in de Tour de France.

Tom Dumoulin
'Dumoulin op vaccinatielijst voor Olympische Spelen'

Tom Dumoulin is een van de wegwielrenners die op de vaccinatielijst staat van NOC*NSF voor de Olympische Spelen (OS) in Tokio.

TOM DUMOULIN JUMBO VISMA FOTO GEORGE DESWIJZEN (18)
Gio Lippens: Griezelig wat Jumbo-Visma met Dumoulin doet

Wielercommentator Gio Lippens vindt het gevaarlijk dat Jumbo-Visma openlijk de deur openhoudt voor een eventuele Tour-deelname van de tijdelijk gestopte Tom Dumoulin.

Tijdrit Dumoulin TDF 19 september
Dumoulin nog niet helemaal afgeschreven voor Tourdeelname

De teamleiding van Jumbo-Visma acht het nog altijd mogelijk dat Tom Dumoulin aan de start van de Tour de France verschijnt.

Gert Jakobs 2
Jakobs: 'Dumoulin keert niet meer terug als profwielrenner'

Oud-wielrenner Gert Jakobs denkt niet dat Tom Dumoulin terugkeert naar het profpeloton.

Raymond Kerckhoffs (20 jul 2020)
Kerckhoffs over pauze Dumoulin: 'Niet zien aankomen'

Het besluit van Tom Dumoulin om voorlopig te stoppen met wielrennen komt voor wielerjournalist Raymond Kerckhoffs als een verrassing. "Het voelt voor mij echt als donderslag bij heldere hemel."

TOM DUMOULIN JUMBO VISMA FOTO GEORGE DESWIJZEN (18)
Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

Tom Dumoulin last een pauze in zijn wielercarrière in. Hij gaat voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof. "Ik ben het afgelopen jaar eigenlijk mezelf vergeten", zegt de Maastrichtenaar.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie