Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin zegeviert in Acht van Chaam

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 21:21

Tom Dumoulin heeft de 80e editie van de Acht van Chaam gewonnen.

De nummer twee van de Tour was in de sprint-a-deux de rapste in het wielercriterium dat traditioneel op woensdag na de Tour op de wieleragenda staat.

Vluchtpogingen
Het profpeloton met onder andere Tom Dumoulin, Sören Kragh Anderson, Mathieu van der Poel, Wout Poels, Steven Kruijswijk en Sam Oomen was in de straten van het Brabantse dorp bijzonder actief. Het regende vluchtpogingen, maar geen van die ontsnappingen was lang succes beschoren.

Gat
Zo gingen Tom Dumoulin en zijn ploegmaat Sören Kragh Anderson aan de haal, sloegen een gat van 25 seconden, maar werden bijgebeend door Mathieu van der Poel en Danny van Poppel. Ook die vluchtpoging werd ongedaan gemaakt, waarna Wout Poels en Sam Oomen er tussenuit knepen. Koen de Kort probeerde het enkele ronden voor het einde, maar ook hij werd teruggepakt.

Gedroomde podium
Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ontsnapten Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Zij joegen in hoog tempo door de straten van Chaam en bleven uit de greep van het peloton. In de sprint bleef Dumoulin zijn medevluchter voor. Mathieu van der Poel finishte als derde en zorgde daarmee in Chaam voor het gedroomde podium.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen