Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tom Dumoulin zegeviert in Acht van Chaam

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 21:21

Tom Dumoulin heeft de 80e editie van de Acht van Chaam gewonnen.

De nummer twee van de Tour was in de sprint-a-deux de rapste in het wielercriterium dat traditioneel op woensdag na de Tour op de wieleragenda staat.

Vluchtpogingen
Het profpeloton met onder andere Tom Dumoulin, Sören Kragh Anderson, Mathieu van der Poel, Wout Poels, Steven Kruijswijk en Sam Oomen was in de straten van het Brabantse dorp bijzonder actief. Het regende vluchtpogingen, maar geen van die ontsnappingen was lang succes beschoren.

Gat
Zo gingen Tom Dumoulin en zijn ploegmaat Sören Kragh Anderson aan de haal, sloegen een gat van 25 seconden, maar werden bijgebeend door Mathieu van der Poel en Danny van Poppel. Ook die vluchtpoging werd ongedaan gemaakt, waarna Wout Poels en Sam Oomen er tussenuit knepen. Koen de Kort probeerde het enkele ronden voor het einde, maar ook hij werd teruggepakt.

Gedroomde podium
Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ontsnapten Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Zij joegen in hoog tempo door de straten van Chaam en bleven uit de greep van het peloton. In de sprint bleef Dumoulin zijn medevluchter voor. Mathieu van der Poel finishte als derde en zorgde daarmee in Chaam voor het gedroomde podium.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen