Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin zegeviert in Acht van Chaam

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 21:21

Tom Dumoulin heeft de 80e editie van de Acht van Chaam gewonnen.

De nummer twee van de Tour was in de sprint-a-deux de rapste in het wielercriterium dat traditioneel op woensdag na de Tour op de wieleragenda staat.

Vluchtpogingen
Het profpeloton met onder andere Tom Dumoulin, Sören Kragh Anderson, Mathieu van der Poel, Wout Poels, Steven Kruijswijk en Sam Oomen was in de straten van het Brabantse dorp bijzonder actief. Het regende vluchtpogingen, maar geen van die ontsnappingen was lang succes beschoren.

Gat
Zo gingen Tom Dumoulin en zijn ploegmaat Sören Kragh Anderson aan de haal, sloegen een gat van 25 seconden, maar werden bijgebeend door Mathieu van der Poel en Danny van Poppel. Ook die vluchtpoging werd ongedaan gemaakt, waarna Wout Poels en Sam Oomen er tussenuit knepen. Koen de Kort probeerde het enkele ronden voor het einde, maar ook hij werd teruggepakt.

Gedroomde podium
Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ontsnapten Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Zij joegen in hoog tempo door de straten van Chaam en bleven uit de greep van het peloton. In de sprint bleef Dumoulin zijn medevluchter voor. Mathieu van der Poel finishte als derde en zorgde daarmee in Chaam voor het gedroomde podium.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen