Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tom Dumoulin zal roze trui verdedigen in Giro d’Italia 2018'

Geplaatst opwoensdag 20 december 2017 - 6:45

Tom Dumoulin zal in 2018 opnieuw de Giro d’Italia rijden.

De Telegraaf meldt dat Team Sunweb heeft laten weten dat Dumoulin mee zal doen aan de Italiaanse ronde.

Eerder meldde de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport ook al dat Dumoulin opnieuw de Giro zou gaan rijden. Ook tourwinnaar Chris Froome zal aan de start staan van de Giro d’Italia.

Onlogisch
Telegraaf-verslaggever Raymond Kerckhoffs reageert op L1-radio: "Ik vind de keuze van Dumoulin totaal onlogisch. Hij heeft bewezen met de winst in de Giro klaar te zijn voor de Tour de France waar het niveau nog vele malen hoger is. Maar we moeten concluderen dat Dumoulin wel vaker onlogische keuzes maakt. Hij blijft natuurlijk een Maastrichtenaar en een bijzonder persoon."

Tour du France
Eerder sprak Joop Zoetemelk nog de hoop uit dat Dumoulin de Tour de France zou gaan rijden. Tijdens het overhandigen van de Gerrit Schulte Trofee als beste wielrenner van het jaar, zei hij tegen de Maastrichtenaar: "De Tour is nog van een andere orde dan de Giro. Je hebt bewezen dat je er nu klaar voor bent." Volgens de Telegraaf bestaat er een reële kans dat Dumoulin dit jaar ook voor de Tour du France kiest.

Lees ook: Dumoulin hoofdgast tijdens Giro-presentatie

De Giro d’Italia start volgend jaar op 4 mei in Israël en de aankomst is op 27 mei in Rome.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen