Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tom Dumoulin zal roze trui verdedigen in Giro d’Italia 2018'

Geplaatst opwoensdag 20 december 2017 - 6:45

Tom Dumoulin zal in 2018 opnieuw de Giro d’Italia rijden.

De Telegraaf meldt dat Team Sunweb heeft laten weten dat Dumoulin mee zal doen aan de Italiaanse ronde.

Eerder meldde de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport ook al dat Dumoulin opnieuw de Giro zou gaan rijden. Ook tourwinnaar Chris Froome zal aan de start staan van de Giro d’Italia.

Onlogisch
Telegraaf-verslaggever Raymond Kerckhoffs reageert op L1-radio: "Ik vind de keuze van Dumoulin totaal onlogisch. Hij heeft bewezen met de winst in de Giro klaar te zijn voor de Tour de France waar het niveau nog vele malen hoger is. Maar we moeten concluderen dat Dumoulin wel vaker onlogische keuzes maakt. Hij blijft natuurlijk een Maastrichtenaar en een bijzonder persoon."

Tour du France
Eerder sprak Joop Zoetemelk nog de hoop uit dat Dumoulin de Tour de France zou gaan rijden. Tijdens het overhandigen van de Gerrit Schulte Trofee als beste wielrenner van het jaar, zei hij tegen de Maastrichtenaar: "De Tour is nog van een andere orde dan de Giro. Je hebt bewezen dat je er nu klaar voor bent." Volgens de Telegraaf bestaat er een reële kans dat Dumoulin dit jaar ook voor de Tour du France kiest.

Lees ook: Dumoulin hoofdgast tijdens Giro-presentatie

De Giro d’Italia start volgend jaar op 4 mei in Israël en de aankomst is op 27 mei in Rome.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen