Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin wil minder renners in peloton

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 12:47

Tom Dumoulin pleit voor minder ploegen en minder renners per ploeg tijdens de Tour de France.

De Maastrichtenaar hoopt daarmee dat het aantal zware valpartijen wordt teruggedrongen.

Onvoorspelbaar
"Ik ben het niet eens met de stelling dat valpartijen bij het wielrennen horen. Want dat is gewoon niet zo, net zo min dat zware overtredingen bij voetbal horen", zegt Dumoulin. "Minder en kleinere ploegen zijn volgens mij de oplossing: nu zijn er nog 200 renners die allemaal voorin willen zitten, maar met 150 renners neemt de druk af en zal er minder stress zijn. Bovendien wordt de koers veel meer onvoorspelbaar en daardoor spannender voor het publiek", zegt de Limburger.

Elke dag raak
"In andere koersen heb je soms eens in de zoveel dagen een kleine valpartijen, maar in de Tour is het elke dag raak. Dat komt echt door de stress in het peloton.” Eerder hield Bauke Mollema al een soortgelijk pleidooi voor kleinere ploegen.

Donderdag in de Limburgse kranten een interview met Tom Dumoulin, die voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour spreekt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
Tom Dumoulin zit weer op de fiets
ANP, tour de france, wielrennen, gele trui, chris froome
Video: Limburgse Tourhelden weer thuis
Tom Dumoulin heeft geel nog niet uit hoofd gezet
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen