Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin wil minder renners in peloton

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 12:47

Tom Dumoulin pleit voor minder ploegen en minder renners per ploeg tijdens de Tour de France.

De Maastrichtenaar hoopt daarmee dat het aantal zware valpartijen wordt teruggedrongen.

Onvoorspelbaar
"Ik ben het niet eens met de stelling dat valpartijen bij het wielrennen horen. Want dat is gewoon niet zo, net zo min dat zware overtredingen bij voetbal horen", zegt Dumoulin. "Minder en kleinere ploegen zijn volgens mij de oplossing: nu zijn er nog 200 renners die allemaal voorin willen zitten, maar met 150 renners neemt de druk af en zal er minder stress zijn. Bovendien wordt de koers veel meer onvoorspelbaar en daardoor spannender voor het publiek", zegt de Limburger.

Elke dag raak
"In andere koersen heb je soms eens in de zoveel dagen een kleine valpartijen, maar in de Tour is het elke dag raak. Dat komt echt door de stress in het peloton.” Eerder hield Bauke Mollema al een soortgelijk pleidooi voor kleinere ploegen.

Donderdag in de Limburgse kranten een interview met Tom Dumoulin, die voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour spreekt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
Tom Dumoulin zit weer op de fiets
ANP, tour de france, wielrennen, gele trui, chris froome
Video: Limburgse Tourhelden weer thuis
Tom Dumoulin heeft geel nog niet uit hoofd gezet
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen