Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin wil minder renners in peloton

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 12:47

Tom Dumoulin pleit voor minder ploegen en minder renners per ploeg tijdens de Tour de France.

De Maastrichtenaar hoopt daarmee dat het aantal zware valpartijen wordt teruggedrongen.

Onvoorspelbaar
"Ik ben het niet eens met de stelling dat valpartijen bij het wielrennen horen. Want dat is gewoon niet zo, net zo min dat zware overtredingen bij voetbal horen", zegt Dumoulin. "Minder en kleinere ploegen zijn volgens mij de oplossing: nu zijn er nog 200 renners die allemaal voorin willen zitten, maar met 150 renners neemt de druk af en zal er minder stress zijn. Bovendien wordt de koers veel meer onvoorspelbaar en daardoor spannender voor het publiek", zegt de Limburger.

Elke dag raak
"In andere koersen heb je soms eens in de zoveel dagen een kleine valpartijen, maar in de Tour is het elke dag raak. Dat komt echt door de stress in het peloton.” Eerder hield Bauke Mollema al een soortgelijk pleidooi voor kleinere ploegen.

Donderdag in de Limburgse kranten een interview met Tom Dumoulin, die voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour spreekt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
Tom Dumoulin zit weer op de fiets
ANP, tour de france, wielrennen, gele trui, chris froome
Video: Limburgse Tourhelden weer thuis
Tom Dumoulin heeft geel nog niet uit hoofd gezet
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen