Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin wil met evenement wielersport op kaart zetten

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 15:14

Tom Dumoulin gaat een groot evenement organiseren in Maastricht om de wielersport in Limburg op de kaart te zetten.

Dat heeft de wielrenner tijdens een door hem zelf belegde persconferentie verteld.

Jeugd
"Ik loop al een paar jaar rond met het plan om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg", zei de Maastrichtenaar. Hij merkt dat de sport ook in Nederland aan populariteit wint. "Steeds meer jeugd gaat de sport actief beoefenen. Ik vind het alleen jammer dat er in Limburg niet zo veel wordt gedaan."

Tour de Dumoulin
Zo is het idee ontstaan om onder de vlag van Tour de Dumoulin een groot evenement in Maastricht te organiseren om de wielersport op de kaart te zetten. "Het wordt een wielerbelevingsevenement", zegt hij. Het doel hiervan is om vooral jeugd kennis te laten maken met zijn sport. "Ik hoop hiermee meer jongeren en ouderen op de fiets te krijgen. Ik ben door het jaar heen vooral een egoïstische topsporter en dit is voor mij een manier om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg."

De eerste editie vindt volgend jaar op 6 oktober plaats.

Video: L1

Geruchtenmolen
Voorafgaand aan de persconferentie van Dumoulin draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Vooral op social media werd flink gespeculeerd. Zo dachten wielerfans dat de Maastrichtenaar zijn vertrek bij Team Sunweb ging aankondigen. Andere liefhebbers hoopten dat hij een knoop zou doorhakken over zijn deelname aan de Giro d'Italia of Tour de France. Ook was er iemand die dacht dat hij op een bamboefiets ging koersen.

Foto: George Deswijzen

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen