Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin wil met evenement wielersport op kaart zetten

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 15:14

Tom Dumoulin gaat een groot evenement organiseren in Maastricht om de wielersport in Limburg op de kaart te zetten.

Dat heeft de wielrenner tijdens een door hem zelf belegde persconferentie verteld.

Jeugd
"Ik loop al een paar jaar rond met het plan om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg", zei de Maastrichtenaar. Hij merkt dat de sport ook in Nederland aan populariteit wint. "Steeds meer jeugd gaat de sport actief beoefenen. Ik vind het alleen jammer dat er in Limburg niet zo veel wordt gedaan."

Tour de Dumoulin
Zo is het idee ontstaan om onder de vlag van Tour de Dumoulin een groot evenement in Maastricht te organiseren om de wielersport op de kaart te zetten. "Het wordt een wielerbelevingsevenement", zegt hij. Het doel hiervan is om vooral jeugd kennis te laten maken met zijn sport. "Ik hoop hiermee meer jongeren en ouderen op de fiets te krijgen. Ik ben door het jaar heen vooral een egoïstische topsporter en dit is voor mij een manier om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg."

De eerste editie vindt volgend jaar op 6 oktober plaats.

Video: L1

Geruchtenmolen
Voorafgaand aan de persconferentie van Dumoulin draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Vooral op social media werd flink gespeculeerd. Zo dachten wielerfans dat de Maastrichtenaar zijn vertrek bij Team Sunweb ging aankondigen. Andere liefhebbers hoopten dat hij een knoop zou doorhakken over zijn deelname aan de Giro d'Italia of Tour de France. Ook was er iemand die dacht dat hij op een bamboefiets ging koersen.

Foto: George Deswijzen

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen