Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin wenst ploeggenoten succes in Tour

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 12:54

Tom Dumoulin wenst zijn ploeggenoten van Team Sunweb succes in de Tour de France. Hij moet zelf verstek laten gaan vanwege zijn knieklachten.

Dat schrijft hij op Twitter.

Lichaam luisteren
Twee weken geleden maakte de Maastrichtenaar bekend dat hij niet aan de start van de Tour verschijnt. Dat besluit moest hij nemen na zijn val in de Giro d'Italia. Hij raakte daarbij gewond aan zijn knie. "Ik moet echt naar mijn lichaam luisteren en mezelf bevrijden van het nastreven van een onrealistisch doel", reageerde de kopman van Team Sunweb destijds.

Aanmoedigen
Hij is teleurgesteld dat hij er niet bij is, schrijft hij. "Het is zoals het is. Ik zal vanaf de zijlijn aanmoedigen." Aan de Tour doen wel nog twee andere Limburgse renners mee. Dat zijn Wout Poels van Ineos en Mike Teunissen van Jumbo-Visma.

Lees ook: Team Sunweb 'verrast' over vertrekgerucht Dumoulin

Overstap
Onlangs kwam in het nieuws dat Dumoulin Team Sunweb zou verlaten voor Jumbo-Visma. Bij de teampresentatie voor de Tour de France reageerde Team Sunweb verrast op de berichtgeving. "We hebben volgende week een gesprek met Tom. Dat stond al gepland."

De Tour de France gaat zaterdag van start en eindigt op zondag 28 juli.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen