Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin weer in koers: 'Ik moet er wel even inkomen'

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 14:32

Voor Tom Dumoulin voelde het raar om na 420 dagen zonder koerskilometers weer aan een officiƫle wedstrijd mee te doen. "Ik moet er wel even inkomen."

De Maastrichtenaar rijdt de Tour de l'Ain als voorbereiding op de Tour de France. Die gaat eind augustus van start in Nice.

Pijn
Dumoulin moest bijna anderhalf jaar wedstrijden aan zich voorbij laten gaan door achtereenvolgens een slepende knieblessure, een darmparasiet, en de uitbraak van de coronapandemie. Trainen deed hij wel, maar dat is volgens hem niet te vergelijken met een koers. "Bij trainen doe je jezelf pijn en hier wordt je pijn gedaan. Dat is een mindset die toch even anders is", vertelt hij tijdens de Tour de l'Ain.

Video: L1

Zondag wordt de slotetappe verreden.

Lees ook: Sterke rentree Dumoulin: vierde in eerste rit Tour de l'Ain

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen