Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin voor scan naar Nederland

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 15:28

Wielrenner Tom Dumoulin laat voor de zekerheid zijn knie onderzoeken in Nederland.

De kopman van Sunweb ging zaterdag 'uit voorzorg' niet meer van start in de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné.

Tour
"Nee, de Tour is voor hem niet in gevaar. Er is helemaal geen paniek", verzekert ploegleider Aike Visbeek. "Over het algemeen voelde zijn knie goed", vult hij aan. "Vrijdagavond was het wat minder: er was meer reactie en dus is beslist om hem niet meer te laten starten. Dit was een scenario waar we rekening mee hadden gehouden."

Lees ook: Dumoulin heeft last van knie en stapt af in Dauphiné

Video: L1

Trainingskamp
Dumoulin laat in eigen land een scan verrichten van de knie en keert dan, als alles goed gaat, zondagavond terug naar Frankrijk voor een trainingskamp van twee weken. "Natuurlijk is dit niet de ideale voorbereiding, je bent liever gezond. Het zou vervelend zijn voor Tom als hij nu drie of vier dagen trainingskamp mist, dan wordt het krap richting die Tour. Maar voor alle duidelijkheid, zoals de zaken nu staan, komt een Tourdeelname niet in gevaar, tenzij er zich nog ontwikkelingen voordoen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen