Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin toch van start in vijfde etappe Giro

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 11:17

Tom Dumoulin gaat toch van start in de vijfde etappe van de Ronde van Italië. Hoewel zijn kansen op een tweede eindzege in deze editie nihil zijn geworden, is er toch voor gekozen om door te gaan.

Dat besluit heeft de Maastrichtenaar genomen in overleg met de ploegleiding en de teamarts van Sunweb.

Lees ook: Dumoulin valt en lijkt uitgeschakeld voor klassement

Linkerknie
De Maastrichtenaar raakte woensdag betrokken bij een valpartij waardoor hij inmiddels vier en een halve minuut achterstand heeft op rozetruidrager Primož Roglič. Daarnaast heeft Dumoulin bij de val schade opgelopen aan zijn linkerknie. Röntgenfoto’s wezen uit dat hij geen breuken aan de val heeft overgehouden.

Lees ook: Dumoulin beslist woensdag of hij Giro vervolgt

Tour de France
Dumoulin kiest er dus niet voor om de Ronde van Italië gedag te zeggen en zich vervolgens voor te bereiden op de Tour de France. Dinsdag gaf de winnaar van de Giro d'Italia in 2017 aan dat hij voor het nemen van een besluit eerst maar een nachtje moest slapen. "Even kijken hoe de vlag er morgen bij hangt. Het moet wel zin hebben om door te fietsen", aldus Dumoulin.

Lees ook: Tom Dumoulin: 'Het moet wel zin hebben om door te fietsen'

De rit van woensdag is een korte. Het peloton rijdt van Frascati naar Terracina in een 140 kilometerlange etappe.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen