Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin tiende op wereldranglijst

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 11:13

Tom Dumoulin mag zich de meest succesvolle Nederlander van het peloton noemen. In het individuele klassement is de Maastrichtenaar als tiende terug te vinden.

Dumoulin heeft 1.975 WorldTour-punten. Simon Yates staat met 3.072 punten op de eerste plaats.

Sterk seizoen
De Limburger van Team Sunweb, die afgelopen zaterdag in het huwelijksbootjes stapte, kende een sterk seizoen. Zowel in de ronde van Italië, als in de ronde van Frankrijk eindigde Dumoulin op de tweede plaats in het eindklassement. Ook won hij in de Giro d'Italia en de Tour de France een individuele tijdrit.

Lees ook: Dumoulin helpt Sunweb aan zege ploegenachtervolging

Nederlanders
Niet alleen Tom Dumoulin sprokkelde de nodige punten in de WorldTour binnen. Ook Dylan Groenewegen (twee etappes in Tour de France en één in Parijs-Nice), Wout Poels (etappe in Parijs-Nice), Taco van der Hoorn (etappe in BinckBank Tour) en Fabio Jakobsen (etappe in BinckBank Tour) staan hoog genoteerd in het individuele klassement.

Stijging
Ten opzichte van het vorige wielerjaar is er een lichte stijging zichtbaar. De Nederlandse wielrenners boekten in 2017 elf dagzeges in de WorldTour. Dit jaar wonnen de 'oranjerenners' 86 koersen in totaal, waarvan dertien in de WorldTour. Aan het einde van de rit staat het Nederlandse wielrenners op een vijfde plek van de landenlijst.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen