Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin tiende op wereldranglijst

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 11:13

Tom Dumoulin mag zich de meest succesvolle Nederlander van het peloton noemen. In het individuele klassement is de Maastrichtenaar als tiende terug te vinden.

Dumoulin heeft 1.975 WorldTour-punten. Simon Yates staat met 3.072 punten op de eerste plaats.

Sterk seizoen
De Limburger van Team Sunweb, die afgelopen zaterdag in het huwelijksbootjes stapte, kende een sterk seizoen. Zowel in de ronde van Italië, als in de ronde van Frankrijk eindigde Dumoulin op de tweede plaats in het eindklassement. Ook won hij in de Giro d'Italia en de Tour de France een individuele tijdrit.

Lees ook: Dumoulin helpt Sunweb aan zege ploegenachtervolging

Nederlanders
Niet alleen Tom Dumoulin sprokkelde de nodige punten in de WorldTour binnen. Ook Dylan Groenewegen (twee etappes in Tour de France en één in Parijs-Nice), Wout Poels (etappe in Parijs-Nice), Taco van der Hoorn (etappe in BinckBank Tour) en Fabio Jakobsen (etappe in BinckBank Tour) staan hoog genoteerd in het individuele klassement.

Stijging
Ten opzichte van het vorige wielerjaar is er een lichte stijging zichtbaar. De Nederlandse wielrenners boekten in 2017 elf dagzeges in de WorldTour. Dit jaar wonnen de 'oranjerenners' 86 koersen in totaal, waarvan dertien in de WorldTour. Aan het einde van de rit staat het Nederlandse wielrenners op een vijfde plek van de landenlijst.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen