Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin tevreden over tijdrit in Zwitserland

Geplaatst opzondag 6 juni 2021 - 18:19

Tom Dumoulin is als zestiende geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland: een redelijk vlakke tijdrit over een afstand van 10,9 kilometer.

Dumoulin begon zondag aan zijn rentree in het wielerpeloton na een wielerpauze van vier maanden.

Kop eraf
"De kop is eraf", zei Tom Dumoulin opgelucht na de eerste kilometers die hij weer aflegde als wielerprof. De hernieuwde kennismaking met wedstrijdspanning had hem een dubbel gevoel gegeven: "Het was spannend en ook wel leuk". In een fris en bewolkt Frauenfeld finishte Dumoulin aanvankelijk als derde met een tijd van twaalf minuten en 32 seconden. Op dat moment was hij achttien seconden langzamer op het vlakke, bochtige parcours dan de Zwitser Stefan Bisegger. De Zwitser zakte later op de ranglijst toen landgenoot Stefan Küng ongeveer vier seconden van zijn tijd afsnoepte. De Italiaan Mattia Cattaneo werd derde.

Beste Nederlander
Al redelijk snel zakte ook Dumoulin een aantal plaatsen naar de subtop van de ranglijst. Toch kijkt de Jumbo-Visma renner tevreden terug op zijn rentree: "Ik had ernaar uitgekeken om terug te komen. De afgelopen weken stonden in het teken van deze dag, dus mooi dat het goed ging. Als ik in de top tien of zelfs top twintig eindig, ben ik tevreden, want ik had het gevoel dat ik het nog steeds kan."

De tijdrit heeft de voormalige winnaar van de Giro tegelijkertijd nieuw inzicht opgeleverd: "Ik heb dingen ontdekt die ik nog kan verbeteren." Dat Dumoulin bij zijn rentree meteen de beste Nederlander is geworden in de tijdrit van de Ronde van Zwitserland is tegelijkertijd een mooie opmaat naar wat er wellicht nog in het vat zit voor de geboren Maastrichtenaar. Provinciegenoot Mike Teunissen uit Ysselsteyn finishte als eerstvolgende Nederlander en pakte de 24ste plek.

Motivatie
Vertrouwen tanken in Zwitserland is voor Dumoulin het voornaamste doel. Vanaf nu is het verder bouwen aan de vorm die op 28 juli het fundament moet gaan vormen voor een goed resultaat tijdens de Olympische tijdrit van Tokio. Dat is de onderliggende motivatie voor de voormalige wereldkampioen tijdrijden om weer te gaan koersen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen