Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin tevreden man met vijfde plek in tijdrit

Geplaatst opzaterdag 12 juni 2021 - 22:44

Tom Dumoulin was na zijn vijfde plek in de zware klimtijdrit tijdens de Ronde van Zwitserland een tevreden man.

"Hier word ik blij van. Dit bevestigt dat mijn niveau wel redelijk is. Ik voelde mij deze week met de dag beter worden. Als ik in topvorm ben, denk ik dat ik hier meestrijd voor de ritzege", liet de coureur van Jumbo-Visma weten. Hij gaf 56 seconden toe op de Colombiaanse winnaar Rigoberto Urán.

Rentree
Dumoulin maakte vorig weekeinde zijn rentree in het peloton na een langdurige absentie. Hij besloot in januari voor onbepaalde tijd te stoppen. De voormalige wereldkampioen tijdrijden koos voor een periode van bezinning. In mei maakte hij bekend dat hij zijn wielercarrière wil voortzetten en daarbij sprak hij de ambitie uit om vooral bij de Olympische Spelen in Tokio goed te presteren. Dumoulin richtte zich voor zijn terugkeer op de Ronde van Zwitserland, omdat hij zich graag wilde testen in de twee tijdritten. In de eerste race tegen de klok eindigde hij afgelopen zondag als zestiende.

Laten liggen
"Ik denk dat ik het vandaag vooral heb laten liggen in de laatste kilometer van de klim", blikte Dumoulin terug. "Daar blies ik mezelf wat op en had ik moeite om mijn tempo te houden. Daar moest ik even van bekomen in het eerste stuk van de afdaling en ook daar heb ik denk ik wel wat tijd verloren. Al met al waren de twee tijdritten geslaagde testen en kijk ik uit naar het Nederlands kampioenschap tijdrijden van komende woensdag."

Tokio
Dumoulin: "Het moet zeker nog beter om op de Olympische Spelen mee te doen voor de prijzen. Mijn waardes waren vandaag redelijk. Hier kunnen we op verder bouwen de komende weken en het geeft mij veel vertrouwen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen