Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin tevreden man met vijfde plek in tijdrit

Geplaatst opzaterdag 12 juni 2021 - 22:44

Tom Dumoulin was na zijn vijfde plek in de zware klimtijdrit tijdens de Ronde van Zwitserland een tevreden man.

"Hier word ik blij van. Dit bevestigt dat mijn niveau wel redelijk is. Ik voelde mij deze week met de dag beter worden. Als ik in topvorm ben, denk ik dat ik hier meestrijd voor de ritzege", liet de coureur van Jumbo-Visma weten. Hij gaf 56 seconden toe op de Colombiaanse winnaar Rigoberto Urán.

Rentree
Dumoulin maakte vorig weekeinde zijn rentree in het peloton na een langdurige absentie. Hij besloot in januari voor onbepaalde tijd te stoppen. De voormalige wereldkampioen tijdrijden koos voor een periode van bezinning. In mei maakte hij bekend dat hij zijn wielercarrière wil voortzetten en daarbij sprak hij de ambitie uit om vooral bij de Olympische Spelen in Tokio goed te presteren. Dumoulin richtte zich voor zijn terugkeer op de Ronde van Zwitserland, omdat hij zich graag wilde testen in de twee tijdritten. In de eerste race tegen de klok eindigde hij afgelopen zondag als zestiende.

Laten liggen
"Ik denk dat ik het vandaag vooral heb laten liggen in de laatste kilometer van de klim", blikte Dumoulin terug. "Daar blies ik mezelf wat op en had ik moeite om mijn tempo te houden. Daar moest ik even van bekomen in het eerste stuk van de afdaling en ook daar heb ik denk ik wel wat tijd verloren. Al met al waren de twee tijdritten geslaagde testen en kijk ik uit naar het Nederlands kampioenschap tijdrijden van komende woensdag."

Tokio
Dumoulin: "Het moet zeker nog beter om op de Olympische Spelen mee te doen voor de prijzen. Mijn waardes waren vandaag redelijk. Hier kunnen we op verder bouwen de komende weken en het geeft mij veel vertrouwen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen