Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin start niet op NK wielrennen

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 19:18

Wielrenner Tom Dumoulin slaat het NK wielrennen dat wordt gehouden op 23 augustus over.

De ronderenner van Jumbo-Visma concentreert zich volledig op de Ronde van Frankrijk, die zes dagen later van start gaat.

Druk programma
"Ik heb al een heel druk programma in aanloop naar de Tour de France met hoogtestages en daarna wedstrijden en nog meer hoogtestages", zegt hij bij de NOS. "Het is niet mogelijk om dan terug te komen voor het NK. Ik blijf in Frankrijk tussen de Dauphiné en de Tour."

Tour uitrijden
De kans dat de 29-jarige Maastrichtenaar zal deelnemen aan de tijdrit op de WK wielrennen is ook klein. Die wedstrijd staat gepland op de slotdag van de Tour de France en de kopman van Jumbo-Visma laat weten dat hij de Tour zal uitrijden, "ook al doe ik zelf niet mee voor het klassement".

Lees ook: Gert Jakobs: 'Het wordt tijd dat Dumoulin Tour wint'

Dumoulin werd in 2017 wereldkampioen tijdrijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen