Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin rijdt tijdrit en wegwedstrijd tijdens Spelen

Geplaatst opvrijdag 14 mei 2021 - 19:13

Bondscoach Koos Moerenhout heeft Tom Dumoulin geselecteerd voor de wegwedstrijd en de tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

De Maastrichtenaar maakte donderdag zijn terugkeer in het wielerpeloton bekend.

Wegwedstrijd
Dumoulin rijdt als enige zowel de tijdrit als de wegwedstrijd. In de wegwedstrijd rijdt de Maastrichtenaar samen met Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Dylan van Baarle en Yoeri Havik. De wegwedstrijd wordt verreden op 24 juli, de tijdrit vier dagen later, op 28 juli.

Nauw contact
Moerenhout bleef de afgelopen periode in nauw contact met Dumoulin, die in januari besloot voor onbepaalde tijd te stoppen met wielrennen. Hij nam de tijd voor bezinning en wilde goed nadenken over zijn toekomst. De Limburger maakte donderdag bekend dat hij begin juni zijn rentree maakt in de Ronde van Zwitserland. WielerFlits berichtte donderdag dat Dumoulin zou terugkeren in het wielerpeloton en dat hij zich daarbij wilde richten op de Olympische Spelen.

Lees ook: Knoop doorgehakt: Dumoulin op weg naar Tokio

Uitzonderlijk niveau
"In Nederland beschikken we over een aantal sterke tijdrijders, maar de klasse die Tom op dit onderdeel al heeft laten zien is van een uitzonderlijk niveau", laat Moerenhout weten. "Daarbij denk ik aan zijn optreden op de vorige Olympische Spelen, maar ook aan de wereldtitel die hij in 2017 behaalde. Dumoulin heeft aangegeven met ambities te starten in de tijdrit en de wegwedstrijd en ik ben ervan overtuigd dat hij zich samen met zijn ploeg optimaal zal voorbereiden. De concurrentie op de Olympische Spelen zal groot zijn, maar we gaan met Tom voor het hoogst mogelijke resultaat."

Hoge ogen
Moerenhout denkt dat Nederland zich ook zal laten zien tijdens de wegwedstrijd. "Ik denk dat we in de wegrace niet over een uitgesproken topfavoriet beschikken. Maar dat we wel degelijk hoge ogen kunnen gooien met sterke renners als Mollema, Kelderman, Dumoulin en Van Baarle."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen