Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin op koers voor debuut in Catalonië

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 11:41

De antibioticakuur die Tom Dumoulin moest volgen om van parasieten in zijn darmen af te komen, heeft aangeslagen. Daardoor lonkt een rentree in het profpeloton in de Ronde van Catalonië.

Dat schijft wielerjournalist Raymond Kerckhoffs op zijn blog Cycling Opinions.

Lees ook: Seizoensstart Dumoulin verpest door darmparasiet

Effectief
Dumoulin's werkgever Jumbo-Visma bevestigt dat de kuur effectief is gebleken. De darmparasieten gooiden roet in het eten van Dumoulin en diens planning, want eigenlijk zou de Maastrichtenaar eerder deze maand in de Ronde van Valencia zijn debuut maken voor zijn nieuwe ploeg. Dat ging toen niet door: Dumoulin keerde ziek terug naar huis.

Amstel Gold Race
Nu Dumoulin geen last meer heeft van zijn darmen en twee weken lang met trainingen zijn conditie heeft kunnen opbouwen, maakt hij naar verwachting op 23 maart zijn rentree in de Ronde van Catalonië. Daarna staat de Ronde van het Baskenland op de planning, om vervolgens te kunnen presteren in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Lees ook: Tom Dumoulin stelt rentree opnieuw uit

Uitgesteld
Eerder stelde Dumoulin door alle sores een hoogtestage uit. Ook gaat hij niet van start in de Italiaanse voorjaarskoersen Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo.

Juni 2019
De Giro-winnaar van 2017 reed sinds juni 2019 geen wedstrijd meer. Toen moest hij het Critérium du Dauphiné verlaten vanwege een knieblessure die hij enkele weken daarvoor opliep in de Ronde van Italië.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen