Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin op koers voor debuut in Catalonië

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 11:41

De antibioticakuur die Tom Dumoulin moest volgen om van parasieten in zijn darmen af te komen, heeft aangeslagen. Daardoor lonkt een rentree in het profpeloton in de Ronde van Catalonië.

Dat schijft wielerjournalist Raymond Kerckhoffs op zijn blog Cycling Opinions.

Lees ook: Seizoensstart Dumoulin verpest door darmparasiet

Effectief
Dumoulin's werkgever Jumbo-Visma bevestigt dat de kuur effectief is gebleken. De darmparasieten gooiden roet in het eten van Dumoulin en diens planning, want eigenlijk zou de Maastrichtenaar eerder deze maand in de Ronde van Valencia zijn debuut maken voor zijn nieuwe ploeg. Dat ging toen niet door: Dumoulin keerde ziek terug naar huis.

Amstel Gold Race
Nu Dumoulin geen last meer heeft van zijn darmen en twee weken lang met trainingen zijn conditie heeft kunnen opbouwen, maakt hij naar verwachting op 23 maart zijn rentree in de Ronde van Catalonië. Daarna staat de Ronde van het Baskenland op de planning, om vervolgens te kunnen presteren in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Lees ook: Tom Dumoulin stelt rentree opnieuw uit

Uitgesteld
Eerder stelde Dumoulin door alle sores een hoogtestage uit. Ook gaat hij niet van start in de Italiaanse voorjaarskoersen Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo.

Juni 2019
De Giro-winnaar van 2017 reed sinds juni 2019 geen wedstrijd meer. Toen moest hij het Critérium du Dauphiné verlaten vanwege een knieblessure die hij enkele weken daarvoor opliep in de Ronde van Italië.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen