Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin niet van start in Tour de France

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 17:34

Tom Dumoulin doet dit jaar niet mee aan de Tour de France vanwege zijn val in de Giro d'Italia, zo meldt hij donderdag.

Dumoulin kampt nog steeds met de gevolgen van zijn val.

Onrealistisch
"De laatste maand was het heel moeilijk met de tegenslagen in het herstel van de knie", zegt Dumoulin in een verklaring op de website van Team Sunweb. "Na wat er in de Giro gebeurde, wilde ik er echt voor gaan in de Tour. Maar deze week besefte ik dat het gewoon niet realistisch is om het beoogde niveau te behalen. Ik heb zo mijn best gedaan om daar te komen, maar ik moet echt naar mijn lichaam luisteren en mezelf bevrijden van het nastreven van een onrealistisch doel."

Lees ook: Giro: Tom Dumoulin gooit handdoek alsnog in de ring

Val
De Maastrichtenaar viel in de Giro d'Italia en raakte daarbij gewond aan zijn knie. Dat leek goed te gaan, totdat hij afstapte in de wielerwedstrijd Critérium Du Dauphiné. Zijn knie speelde hem toch parten. Later bleek dat hij een stukje grind in zijn knie had zitten. Dat werd afgelopen zondag eruit gehaald.

Lees ook: Dumoulin heeft last van knie en stapt af in Dauphiné

Gretig
Volgens teamarts Anko Boelens was Dumoulin gretig om ondanks alle problemen toch aan de start te verschijnen, maar moet nu de conclusie getrokken worden dat deelname aan de Tour er gewoonweg niet in zit. "Ondanks de ambities van Tom om mee te rijden is het beter om dit jaar te kiezen voor een optimaal herstel."

Lees ook: Geopereerde Dumoulin later op hoogtestage

Dumoulin heeft bij de NOS gereageerd op het nieuws en noemt het een opluchting:

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen