Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin niet van start in Tour de France

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 17:34

Tom Dumoulin doet dit jaar niet mee aan de Tour de France vanwege zijn val in de Giro d'Italia, zo meldt hij donderdag.

Dumoulin kampt nog steeds met de gevolgen van zijn val.

Onrealistisch
"De laatste maand was het heel moeilijk met de tegenslagen in het herstel van de knie", zegt Dumoulin in een verklaring op de website van Team Sunweb. "Na wat er in de Giro gebeurde, wilde ik er echt voor gaan in de Tour. Maar deze week besefte ik dat het gewoon niet realistisch is om het beoogde niveau te behalen. Ik heb zo mijn best gedaan om daar te komen, maar ik moet echt naar mijn lichaam luisteren en mezelf bevrijden van het nastreven van een onrealistisch doel."

Lees ook: Giro: Tom Dumoulin gooit handdoek alsnog in de ring

Val
De Maastrichtenaar viel in de Giro d'Italia en raakte daarbij gewond aan zijn knie. Dat leek goed te gaan, totdat hij afstapte in de wielerwedstrijd Critérium Du Dauphiné. Zijn knie speelde hem toch parten. Later bleek dat hij een stukje grind in zijn knie had zitten. Dat werd afgelopen zondag eruit gehaald.

Lees ook: Dumoulin heeft last van knie en stapt af in Dauphiné

Gretig
Volgens teamarts Anko Boelens was Dumoulin gretig om ondanks alle problemen toch aan de start te verschijnen, maar moet nu de conclusie getrokken worden dat deelname aan de Tour er gewoonweg niet in zit. "Ondanks de ambities van Tom om mee te rijden is het beter om dit jaar te kiezen voor een optimaal herstel."

Lees ook: Geopereerde Dumoulin later op hoogtestage

Dumoulin heeft bij de NOS gereageerd op het nieuws en noemt het een opluchting:

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen