Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tom Dumoulin moet toegeven op Gran Sasso

Geplaatst opzondag 13 mei 2018 - 17:13

Tom Dumoulin heeft zijn tweede plek in het klassement van de Giro d'Italia niet kunnen vasthouden.

Op de besneeuwde Gran Sasso finishte de Maastrichtenaar als achtste, op twaalf seconden van etappewinnaar en rozetruidager Simon Yates.

Dumoulin zakt daardoor naar de derde plek in het klassement. Hij moet nu behalve Yates ook Chavez voor zich dulden.

De rit van 225 kilometer ging van Pesco Sannita door de Apennijnen naar een finish bergop op de Gran Sasso.

Slotkilometer
Nadat verschillende groepen eerder in de rit tevergeefs ontsnapten, nestelde Dumoulin zich in een groep van elf renners die zich in de slotkilometer losweekte van het peloton. Maar toen uit dat elftal een groep van vijf demarreerde, kon Dumoulin niet meer volgen en eindigde hij als achtste.

Gondeltje
Dumoulin werd na de rit in een gondeltje naar beneden gebracht. "Ik ben al zeven jaar prof, maar dit is me nog niet gebeurd. Dit is weer eens wat anders", zei de renner van Team
Sunweb ",Ik heb een prima koers gereden. Het was lastig de laatste 4 kilometer, echt zwaar, maar dat was het voor iedereen. Ik heb er alles uitgehaald, maar een aantal renners is op dit moment beter."

Anderen beter
"Yates steekt er op dit moment echt bovenuit'', erkende de winnaar van vorig jaar. "Een aantal renners is bergop beter dan ik. Ik hoop dat dat nog een beetje gaat veranderen en anders is het zien hoeveel tijd ik op hen kan pakken of ga verliezen. Het ligt nog helemaal open. Het is wel mooi meegenomen dat Chris Froome tijd heeft verloren."

Rust
De rustdag op maandag komt Dumoulin goed uit. "Ik rijd niet meer fris in de rondte. De rit was 230 kilometer en al die tijd heb ik niet het gevoel gehad van wow, ik vlieg hier die etappe in. Maar ik kan er nog altijd hard mee fietsen hè, dus dan is er geen probleem."

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen