Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tom Dumoulin moet toegeven op Gran Sasso

Geplaatst opzondag 13 mei 2018 - 17:13

Tom Dumoulin heeft zijn tweede plek in het klassement van de Giro d'Italia niet kunnen vasthouden.

Op de besneeuwde Gran Sasso finishte de Maastrichtenaar als achtste, op twaalf seconden van etappewinnaar en rozetruidager Simon Yates.

Dumoulin zakt daardoor naar de derde plek in het klassement. Hij moet nu behalve Yates ook Chavez voor zich dulden.

De rit van 225 kilometer ging van Pesco Sannita door de Apennijnen naar een finish bergop op de Gran Sasso.

Slotkilometer
Nadat verschillende groepen eerder in de rit tevergeefs ontsnapten, nestelde Dumoulin zich in een groep van elf renners die zich in de slotkilometer losweekte van het peloton. Maar toen uit dat elftal een groep van vijf demarreerde, kon Dumoulin niet meer volgen en eindigde hij als achtste.

Gondeltje
Dumoulin werd na de rit in een gondeltje naar beneden gebracht. "Ik ben al zeven jaar prof, maar dit is me nog niet gebeurd. Dit is weer eens wat anders", zei de renner van Team
Sunweb ",Ik heb een prima koers gereden. Het was lastig de laatste 4 kilometer, echt zwaar, maar dat was het voor iedereen. Ik heb er alles uitgehaald, maar een aantal renners is op dit moment beter."

Anderen beter
"Yates steekt er op dit moment echt bovenuit'', erkende de winnaar van vorig jaar. "Een aantal renners is bergop beter dan ik. Ik hoop dat dat nog een beetje gaat veranderen en anders is het zien hoeveel tijd ik op hen kan pakken of ga verliezen. Het ligt nog helemaal open. Het is wel mooi meegenomen dat Chris Froome tijd heeft verloren."

Rust
De rustdag op maandag komt Dumoulin goed uit. "Ik rijd niet meer fris in de rondte. De rit was 230 kilometer en al die tijd heb ik niet het gevoel gehad van wow, ik vlieg hier die etappe in. Maar ik kan er nog altijd hard mee fietsen hè, dus dan is er geen probleem."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen