Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin moet meerdere erkennen in Chris Froome

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 16:09

Tom Dumoulin heeft zijn meerdere moeten erkennen in Chris Froome. De Brit gaf zijn roze trui niet meer uit handen in de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia.

Op de slotklim probeerde Dumoulin meerdere malen aan te vallen, maar Froome wist elke aanval te pareren.

40 tellen
Dumoulin begon met een achterstand van veertig seconden aan de laatste bergetappe van de Giro d'Italia. Het was zijn laatste kans op een aanval op de roze trui. Tevergeefs. Klassementsleider Chris Froome hield zijn enige overgebleven concurrent goed in de gaten.

Naar de kloten
De Maastrichtenaar gaf aan het begin van de rit aan 'naar de kloten' te zijn. Toch hield hij, net als Froome, prima stand in het peloton. Op de slotklim probeerde Dumoulin meerdere malen aan te vallen. Op zo'n vijf kilometer voor de finish plaatste Froome zelf een aanval, waar Dumoulin geen antwoord op had. De strijd was daarmee gestreden.

De twee kemphanen kwamen uiteindelijk toch samen over de finish.

Tweede plaats
De Maastrichtenaar lijkt daarmee op de tweede plaats in het eindklassement te gaan eindigen. Zondag staat de laatste etappe in en rond Rome nog op het programma, maar deze slotetappe is eigenlijk altijd prooi voor de sprintploegen.

"Ik ben super trots op mezelf, op mijn ploeg. We hebben alles eruit gehaald. Geen fouten gemaakt", zei Dumoulin na afloop.

Lees ook: Dumoulin: kan mezelf helemaal niks verwijten

Etappe 20
De Spanjaard Mikel Nieve won de twintigste etappe die het peloton over 214 kilometer van Susa naar Cervinia. De renners kwamen daarbij drie colletjes van de eerste categorie tegen.

Thibaut Pinot
Vrijdag kukelde Simon Yates uit de top van het klassement, zaterdag maakte Thibaut Pinot (nummer drie) een vrije val. Aan het begin van de tweede beklimming kwam de Fransman in de problemen en leek hij stil te staan. De achterstand liep vervolgens hard op.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen