Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin moet meerdere erkennen in Chris Froome

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 16:09

Tom Dumoulin heeft zijn meerdere moeten erkennen in Chris Froome. De Brit gaf zijn roze trui niet meer uit handen in de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia.

Op de slotklim probeerde Dumoulin meerdere malen aan te vallen, maar Froome wist elke aanval te pareren.

40 tellen
Dumoulin begon met een achterstand van veertig seconden aan de laatste bergetappe van de Giro d'Italia. Het was zijn laatste kans op een aanval op de roze trui. Tevergeefs. Klassementsleider Chris Froome hield zijn enige overgebleven concurrent goed in de gaten.

Naar de kloten
De Maastrichtenaar gaf aan het begin van de rit aan 'naar de kloten' te zijn. Toch hield hij, net als Froome, prima stand in het peloton. Op de slotklim probeerde Dumoulin meerdere malen aan te vallen. Op zo'n vijf kilometer voor de finish plaatste Froome zelf een aanval, waar Dumoulin geen antwoord op had. De strijd was daarmee gestreden.

De twee kemphanen kwamen uiteindelijk toch samen over de finish.

Tweede plaats
De Maastrichtenaar lijkt daarmee op de tweede plaats in het eindklassement te gaan eindigen. Zondag staat de laatste etappe in en rond Rome nog op het programma, maar deze slotetappe is eigenlijk altijd prooi voor de sprintploegen.

"Ik ben super trots op mezelf, op mijn ploeg. We hebben alles eruit gehaald. Geen fouten gemaakt", zei Dumoulin na afloop.

Lees ook: Dumoulin: kan mezelf helemaal niks verwijten

Etappe 20
De Spanjaard Mikel Nieve won de twintigste etappe die het peloton over 214 kilometer van Susa naar Cervinia. De renners kwamen daarbij drie colletjes van de eerste categorie tegen.

Thibaut Pinot
Vrijdag kukelde Simon Yates uit de top van het klassement, zaterdag maakte Thibaut Pinot (nummer drie) een vrije val. Aan het begin van de tweede beklimming kwam de Fransman in de problemen en leek hij stil te staan. De achterstand liep vervolgens hard op.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen