Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin moet meerdere erkennen in Chris Froome

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 16:09

Tom Dumoulin heeft zijn meerdere moeten erkennen in Chris Froome. De Brit gaf zijn roze trui niet meer uit handen in de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia.

Op de slotklim probeerde Dumoulin meerdere malen aan te vallen, maar Froome wist elke aanval te pareren.

40 tellen
Dumoulin begon met een achterstand van veertig seconden aan de laatste bergetappe van de Giro d'Italia. Het was zijn laatste kans op een aanval op de roze trui. Tevergeefs. Klassementsleider Chris Froome hield zijn enige overgebleven concurrent goed in de gaten.

Naar de kloten
De Maastrichtenaar gaf aan het begin van de rit aan 'naar de kloten' te zijn. Toch hield hij, net als Froome, prima stand in het peloton. Op de slotklim probeerde Dumoulin meerdere malen aan te vallen. Op zo'n vijf kilometer voor de finish plaatste Froome zelf een aanval, waar Dumoulin geen antwoord op had. De strijd was daarmee gestreden.

De twee kemphanen kwamen uiteindelijk toch samen over de finish.

Tweede plaats
De Maastrichtenaar lijkt daarmee op de tweede plaats in het eindklassement te gaan eindigen. Zondag staat de laatste etappe in en rond Rome nog op het programma, maar deze slotetappe is eigenlijk altijd prooi voor de sprintploegen.

"Ik ben super trots op mezelf, op mijn ploeg. We hebben alles eruit gehaald. Geen fouten gemaakt", zei Dumoulin na afloop.

Lees ook: Dumoulin: kan mezelf helemaal niks verwijten

Etappe 20
De Spanjaard Mikel Nieve won de twintigste etappe die het peloton over 214 kilometer van Susa naar Cervinia. De renners kwamen daarbij drie colletjes van de eerste categorie tegen.

Thibaut Pinot
Vrijdag kukelde Simon Yates uit de top van het klassement, zaterdag maakte Thibaut Pinot (nummer drie) een vrije val. Aan het begin van de tweede beklimming kwam de Fransman in de problemen en leek hij stil te staan. De achterstand liep vervolgens hard op.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen