Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tom Dumoulin moet aan de bak in heuvelachtig parcours

Geplaatst opzaterdag 12 mei 2018 - 7:35

Tom Dumoulin moet na een rustige sprintersetappe in de Ronde van Italië weer hard aan het werk.

De achtste etappe eindigt na 209 kilometer bergop in Montevergine di Mercogliano, een plaats in de Apennijnen. Dumoulin staat op de tweede plaats in het algemeen klassement, met zestien seconden achterstand op de Britse leider Simon Yates.

Heuvelachtig parcours
De achtste rit begint in Praia a Mare, waar de Ier Sam Bennett vrijdag in de massasprint Elia Viviani aftroefde. De etappe voert over heuvelachtig parcours naar Mercogliano, waar de finish ligt op 1253 meter hoogte.

Lees ook: Bennett pakt etappe Giro na sprint, Dumoulin blijft tweede

Geslaagde coupe
Het is de tweede aankomst bergop in deze Giro na de rit op donderdag naar de Etna, waar Mitchelton-Scott een geslaagde coup pleegde. De Colombiaan Esteban Chaves won de rit, zijn ploeggenoot Yates pakte de roze trui. Dumoulin kwam als achtste boven, 26 seconden na de twee renners van de Australische formatie.

De slotklim op zaterdag is zo'n 17 kilometer lang, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6 procent en een uitschieter van 10 procent. Zondag volgt opnieuw een bergetappe met een aankomst bergop.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen