Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin kreeg bij de Amstel Gold Race weer de kriebels

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 14:47

Bij het bezoek aan de Amstel Gold Race in april voelde Tom Dumoulin voor het eerst dat hij weer profwielrenner wilde zijn.

Dat zei hij tijdens een persconferentie van zijn ploeg Jumbo-Visma in Den Bosch.

Lees ook: Dumoulin: 'Bezoek aan Gold Race voelde heel goed'

AGR
Tijdens het bekijken van de wedstrijd in Valkenburg begon het weer te kriebelen. Bij het gadeslaan van de Limburgse klassieker dacht hij bij zichzelf: "Dit is eigenlijk toch wel gaaf. Ik vind de profwielerwereld eigenlijk wel een hele gave wereld om deel van uit te maken."

Video: L1

Olympische Spelen in achterhoofd
Een paar dagen na de Gold Race heeft hij in gesprekken met de ploegleiding aangegeven dat hij nog steeds deelname aan de Olympische Spelen in zijn achterhoofd had. In gesprekken met bondscoach Koos Moerenhout had deze gezegd dat de deur voor de Limburgse wielrenner altijd open stond voor deelname aan de Spelen in Tokio.

Wielercarrière
De bondscoach gaf wel aan dat hij Dumoulin absoluut geen druk wilde opleggen. Dumoulin moest zelf binnen enkele weken de knoop doorhakken. Daarna is Maastrichtenaar diep gaan nadenken en heeft hij uiteindelijk de beslissing genomen om zijn carrière een vervolg te geven.

Rentree in Zwitserland
De achtdaagse Ronde van Zwitserland, die op zondag 6 juni start in Frauenfeld, wordt de eerste wedstrijd die Dumoulin gaat rijden. Vervolgens rijdt hij zowel het NK-tijdrijden (op 16 juni in Emmen) als het NK op de weg (op 20 juni op de VAM-berg). Op 28 juli staat de Olympische tijdrit op het programma.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen