Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin keert terug op zijn 'oude' fiets

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 18:13

Tom Dumoulin en zijn ploegmakkers van team Jumbo-Visma rijden volgend jaar op fietsen van het merk Cervélo. Na zeven seizoenen neemt de Nederlandse wielerploeg afscheid van fietsenfabrikant Bianchi.

Voor Tom Dumoulin is het een terugkeer op zijn vertrouwde fietsmerk. De Maastrichtenaar reed bij zijn ploeg team Sunweb ook al een seizoen op de fietsen van Cervélo.

Bouwen aan de beste fiets
"Cervélo is een innovatief en vooruitstrevend merk. We zijn erg blij dat onze wielerteams vanaf volgend jaar op Cervélo rijden. Ik heb er vertrouwen in dat we samen verder kunnen bouwen aan de best mogelijke fiets", laat manager Richard Plugge over de samenwerking weten.

Canadees-Nederlandse fiets
Niet alleen de WorldTour-ploeg, maar ook de opleidingsploeg en de onlangs opgerichte vrouwenploeg gaan op de Canadees-Nederlandse fietsen rijden. Het merk werd in 1995 opgericht door de Nederlander Gérard Vroomen en de Canadees Phil White.

Laatste wedstrijd
De Vuelta, die dinsdag begint, is de laatste wedstrijd die Dumoulin op de felgekleurde Italiaanse fiets gaat rijden.

Bijna profdebuut op een Cervélo
In 2010 was er ook al even sprake van dat Tom Dumoulin op de fietsen van Cervélo ging rijden. Tot een uiteindelijke ondertekening van zijn eerste profcontract kwam het toen niet, omdat de profploeg Cervélo TestTeam ophield met bestaan. Dumoulin koos vervolgens voor het Rabobank Development Team. In 2012 maakte hij alsnog zijn debuut in het profpeloton bij Argos-Shimano, de voorloper van team Sunweb.

Team Sunweb
De voormalige ploeg van Dumoulin, team Sunweb gaat ook van fietsenfabrikant wisselen. Zij rijden komend seizoen op het Zwitserse merk Scott.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen