Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin keert terug op zijn 'oude' fiets

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 18:13

Tom Dumoulin en zijn ploegmakkers van team Jumbo-Visma rijden volgend jaar op fietsen van het merk Cervélo. Na zeven seizoenen neemt de Nederlandse wielerploeg afscheid van fietsenfabrikant Bianchi.

Voor Tom Dumoulin is het een terugkeer op zijn vertrouwde fietsmerk. De Maastrichtenaar reed bij zijn ploeg team Sunweb ook al een seizoen op de fietsen van Cervélo.

Bouwen aan de beste fiets
"Cervélo is een innovatief en vooruitstrevend merk. We zijn erg blij dat onze wielerteams vanaf volgend jaar op Cervélo rijden. Ik heb er vertrouwen in dat we samen verder kunnen bouwen aan de best mogelijke fiets", laat manager Richard Plugge over de samenwerking weten.

Canadees-Nederlandse fiets
Niet alleen de WorldTour-ploeg, maar ook de opleidingsploeg en de onlangs opgerichte vrouwenploeg gaan op de Canadees-Nederlandse fietsen rijden. Het merk werd in 1995 opgericht door de Nederlander Gérard Vroomen en de Canadees Phil White.

Laatste wedstrijd
De Vuelta, die dinsdag begint, is de laatste wedstrijd die Dumoulin op de felgekleurde Italiaanse fiets gaat rijden.

Bijna profdebuut op een Cervélo
In 2010 was er ook al even sprake van dat Tom Dumoulin op de fietsen van Cervélo ging rijden. Tot een uiteindelijke ondertekening van zijn eerste profcontract kwam het toen niet, omdat de profploeg Cervélo TestTeam ophield met bestaan. Dumoulin koos vervolgens voor het Rabobank Development Team. In 2012 maakte hij alsnog zijn debuut in het profpeloton bij Argos-Shimano, de voorloper van team Sunweb.

Team Sunweb
De voormalige ploeg van Dumoulin, team Sunweb gaat ook van fietsenfabrikant wisselen. Zij rijden komend seizoen op het Zwitserse merk Scott.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen