Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin: 'Ik voel me al klassementsrijder'

Geplaatst opmaandag 22 mei 2017 - 21:12

Maandag genoten de deelnemers aan de Giro d'Italia van een rustdag aan de vooravond van een loodzware slotweek.

Tom Dumoulin, de klassementsleider deed 's middags een dutje en vertelde daarna dat hij zondagavond chocoladetaart als dessert had gehad. Maandagavond zou kok Tim voor hem pannenkoeken bereiden.

Hongerig
"Het hoeft niet altijd supergezond te zijn. Die kleine lekkere dingetjes maken je hongerig. Ik kan daarvan genieten", aldus een ontspannen ogende rozetruidrager. De komende week is eigenlijk met geen enkele week in een grote ronde te vergelijken, vertelt de Maastrichtenaar. "Volgens mij heb ik nog nooit ergens zo'n slotweek gehad!"

Min of meer geslaagd
Op de vraag of de slotweek van deze Giro een soort examen is voor zijn metamorfose van tijdrijder naar klassementsrijder, antwoordt de Sunweb-kopman resoluut. "Zelfs al zak ik door het ijs, dan wil dat niet meteen zeggen dat ik gezakt ben voor dit examen. Ik denk dat ik voor deze Giro al min of meer geslaagd ben. Ik heb het al goed gedaan en al heel mooie dingen laten zien. Nu is het zaak rustig te blijven en te proberen het af te maken. Ik ga niet meteen conclusies trekken als het niet goed gaat in de laatste week."

Oropa
Op Oropa wilde Tom in eerste instantie de schade beperken, maar hij wist zijn voorsprong te vergroten en de etappe te winnen. "Als die kans zich in de slotweek voordoet, zal ik hem zeker niet laten liggen."

Lees ook: Tom Dumoulin wint en houdt roze

Stelvio
Dinsdag vervolgen de renners de Giro met de etappe van Rovetta naar Bormio. Op de 222 km tussen start en finish moeten Tom en zijn collega's onder meer over de Mortirolo en de Stelvio, twee Alpenreuzen. Tom is de Mortirolo in zijn voorbereiding van de 'zware'' kant opgereden. "Die vond ik heel gaaf", aldus de Maastrichtenaar. "Nu doen wij de Mortirolo van de makkelijke kant. Daarom vind ik de beklimming van de Stelvio dinsdag mooier."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dumoulin niet blij ondanks ijzersterke etappe in Giro
Tom Dumoulin: 'Milaan is nog ver'
Dumoulin mist ook Tusveld in Giro
Tom Dumoulin als 20e over de streep in tweede etappe
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen