Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tom Dumoulin: 'Ik voel me al klassementsrijder'

Geplaatst opmaandag 22 mei 2017 - 21:12

Maandag genoten de deelnemers aan de Giro d'Italia van een rustdag aan de vooravond van een loodzware slotweek.

Tom Dumoulin, de klassementsleider deed 's middags een dutje en vertelde daarna dat hij zondagavond chocoladetaart als dessert had gehad. Maandagavond zou kok Tim voor hem pannenkoeken bereiden.

Hongerig
"Het hoeft niet altijd supergezond te zijn. Die kleine lekkere dingetjes maken je hongerig. Ik kan daarvan genieten", aldus een ontspannen ogende rozetruidrager. De komende week is eigenlijk met geen enkele week in een grote ronde te vergelijken, vertelt de Maastrichtenaar. "Volgens mij heb ik nog nooit ergens zo'n slotweek gehad!"

Min of meer geslaagd
Op de vraag of de slotweek van deze Giro een soort examen is voor zijn metamorfose van tijdrijder naar klassementsrijder, antwoordt de Sunweb-kopman resoluut. "Zelfs al zak ik door het ijs, dan wil dat niet meteen zeggen dat ik gezakt ben voor dit examen. Ik denk dat ik voor deze Giro al min of meer geslaagd ben. Ik heb het al goed gedaan en al heel mooie dingen laten zien. Nu is het zaak rustig te blijven en te proberen het af te maken. Ik ga niet meteen conclusies trekken als het niet goed gaat in de laatste week."

Oropa
Op Oropa wilde Tom in eerste instantie de schade beperken, maar hij wist zijn voorsprong te vergroten en de etappe te winnen. "Als die kans zich in de slotweek voordoet, zal ik hem zeker niet laten liggen."

Lees ook: Tom Dumoulin wint en houdt roze

Stelvio
Dinsdag vervolgen de renners de Giro met de etappe van Rovetta naar Bormio. Op de 222 km tussen start en finish moeten Tom en zijn collega's onder meer over de Mortirolo en de Stelvio, twee Alpenreuzen. Tom is de Mortirolo in zijn voorbereiding van de 'zware'' kant opgereden. "Die vond ik heel gaaf", aldus de Maastrichtenaar. "Nu doen wij de Mortirolo van de makkelijke kant. Daarom vind ik de beklimming van de Stelvio dinsdag mooier."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Dumoulin niet blij ondanks ijzersterke etappe in Giro
Tom Dumoulin: 'Milaan is nog ver'
Dumoulin mist ook Tusveld in Giro
Tom Dumoulin als 20e over de streep in tweede etappe
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen