Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tom Dumoulin: 'Ik hoop weer wereldkampioen te worden'

Geplaatst opdinsdag 25 september 2018 - 7:12

Tom Dumoulin gaat bij het wereldkampioenschap tijdrijden woensdag op precies dezelfde manier van start als hij begin mei deed met de Giro.

"Toen had iedereen de mond vol van de titel die ik had te verdedigen, terwijl ik zelf met de gedachte begon om te proberen weer te winnen en ervan te genieten. Dat is nu hier in Innsbruck niet anders. Ik hoop weer wereldkampioen te worden", blikt de Maastrichtenaar vooruit op zijn race tegen de klok over een afstand van 52,5 kilometer.

Beetje apart
Terugkijkend naar het jaar waarin hij slechts vier keer zijn regenboogtrui kon dragen in een koers, vertelde de hardrijder van Team Sunweb dat de status van ’s werelds beste tijdrijder hem met trots heeft vervuld. "Het is mooi geweest, hoewel ik niet veel dagen mijn trui heb kunnen tonen. Van Annemiek van Vleuten weet ik dat zij tijdens haar trainingen op de tijdritfiets ook de regenboogtrui aan heeft, omdat ze er zo trots op is. Dat heb ik niet gedaan. Ik vind dat om zelf te doen toch een beetje apart", aldus Dumoulin.

Lees ook: Dumoulin over ploegentijdrit: 'Op waarde geklopt'

Niet alleen winst
De vier gelegenheden dat hij het shirt aanhad, eindigden niet allemaal met de overwinning. In de Abu Dhabi Tour bleef hij steken op een twaalfde plaats, de openingsdag van de Giro in Jeruzalem werd een succes, in de tweede chrono van de Italiaanse ronde moest hij genoegen nemen met de derde plaats, en de tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France bekroonde de mondiale kampioen opnieuw met de winst.

"Dat was veruit het meest gedenkwaardige moment. Daar gaat de NOS over tien jaar nog wel een 'Andere Tijden Sport'-aflevering van maken, want er zat van alles in: het verhaal van mijn zoekgeraakte snelle pak, het klotegevoel in de dagen voorafgaand, de wonderbenen die ik plotseling in de race had en het gedoe met de tijdcorrectie van Froome. Het was geweldig", aldus de favoriet voor woensdag in Innsbruck.

Grote kanshebber
Dumoulin tipt de Australiër Rohan Dennis als de andere grote kanshebber. "Op papier krijgen we een tweestrijd tussen ons twee. Maar wat zegt dat? Ik herinner me van het WK in Richmond dat het podium op voorhand vaststond. Tony Martin, Rohan Dennis en Tom Dumoulin zouden erop staan. Uiteindelijk ontbraken we alle drie. Dus kan ik niet zo veel met de favorietenrol. We zien het woensdag wel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen