Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin: 'Ik hoop weer wereldkampioen te worden'

Geplaatst opdinsdag 25 september 2018 - 7:12

Tom Dumoulin gaat bij het wereldkampioenschap tijdrijden woensdag op precies dezelfde manier van start als hij begin mei deed met de Giro.

"Toen had iedereen de mond vol van de titel die ik had te verdedigen, terwijl ik zelf met de gedachte begon om te proberen weer te winnen en ervan te genieten. Dat is nu hier in Innsbruck niet anders. Ik hoop weer wereldkampioen te worden", blikt de Maastrichtenaar vooruit op zijn race tegen de klok over een afstand van 52,5 kilometer.

Beetje apart
Terugkijkend naar het jaar waarin hij slechts vier keer zijn regenboogtrui kon dragen in een koers, vertelde de hardrijder van Team Sunweb dat de status van ’s werelds beste tijdrijder hem met trots heeft vervuld. "Het is mooi geweest, hoewel ik niet veel dagen mijn trui heb kunnen tonen. Van Annemiek van Vleuten weet ik dat zij tijdens haar trainingen op de tijdritfiets ook de regenboogtrui aan heeft, omdat ze er zo trots op is. Dat heb ik niet gedaan. Ik vind dat om zelf te doen toch een beetje apart", aldus Dumoulin.

Lees ook: Dumoulin over ploegentijdrit: 'Op waarde geklopt'

Niet alleen winst
De vier gelegenheden dat hij het shirt aanhad, eindigden niet allemaal met de overwinning. In de Abu Dhabi Tour bleef hij steken op een twaalfde plaats, de openingsdag van de Giro in Jeruzalem werd een succes, in de tweede chrono van de Italiaanse ronde moest hij genoegen nemen met de derde plaats, en de tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France bekroonde de mondiale kampioen opnieuw met de winst.

"Dat was veruit het meest gedenkwaardige moment. Daar gaat de NOS over tien jaar nog wel een 'Andere Tijden Sport'-aflevering van maken, want er zat van alles in: het verhaal van mijn zoekgeraakte snelle pak, het klotegevoel in de dagen voorafgaand, de wonderbenen die ik plotseling in de race had en het gedoe met de tijdcorrectie van Froome. Het was geweldig", aldus de favoriet voor woensdag in Innsbruck.

Grote kanshebber
Dumoulin tipt de Australiër Rohan Dennis als de andere grote kanshebber. "Op papier krijgen we een tweestrijd tussen ons twee. Maar wat zegt dat? Ik herinner me van het WK in Richmond dat het podium op voorhand vaststond. Tony Martin, Rohan Dennis en Tom Dumoulin zouden erop staan. Uiteindelijk ontbraken we alle drie. Dus kan ik niet zo veel met de favorietenrol. We zien het woensdag wel."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen