Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin: 'Ik ben nog niet op topniveau'

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 22:01

Tom Dumoulin zal in de Ronde van Frankrijk geen concurrentie ondervinden van Chris Froome. De viervoudig Tour-winnaar kwam woensdag tijdens de verkenning van het tijdritparcours van het Critérium du Dauphiné in Roanne ten val.

De Brit brak zijn dijbeen, enkele ribben en een elleboog.

Verschrikkelijk
De kopman van Team Sunweb vindt het verschrikkelijk voor de Brit en voor het wielrennen in het algemeen. "In de Tour is hij al jaren dé man. Iedereen kijkt naar hem. Hij is met een missie bezig om de Tour voor de vijfde keer te winnen en dat gaat hem dit jaar in elk geval niet lukken. Het is verschrikkelijk voor hem", zegt Dumoulin tegen de Telegraaf.

Groot gemis
Tom verwacht niet dat de Tour zonder Froome anders zal zijn. Team Ineos heeft volgens de Maastrichtenaar nog steeds een sterk team en die gaan ook zonder Froome de koers controleren en heel gecontroleerd rijden. De afwezigheid van Froome vindt Dumoulin een groot gemis. "Hij leek klaar te zijn voor de Tour."

Dumoulin is op dit moment vooral bezig met zichzelf. "Het frusteert me dat ik nog niet klaar ben om op topniveau wedstrijden te winnen. Het is wel super balen voor Froome."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen