Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin: 'Ik ben nog niet op topniveau'

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 22:01

Tom Dumoulin zal in de Ronde van Frankrijk geen concurrentie ondervinden van Chris Froome. De viervoudig Tour-winnaar kwam woensdag tijdens de verkenning van het tijdritparcours van het Critérium du Dauphiné in Roanne ten val.

De Brit brak zijn dijbeen, enkele ribben en een elleboog.

Verschrikkelijk
De kopman van Team Sunweb vindt het verschrikkelijk voor de Brit en voor het wielrennen in het algemeen. "In de Tour is hij al jaren dé man. Iedereen kijkt naar hem. Hij is met een missie bezig om de Tour voor de vijfde keer te winnen en dat gaat hem dit jaar in elk geval niet lukken. Het is verschrikkelijk voor hem", zegt Dumoulin tegen de Telegraaf.

Groot gemis
Tom verwacht niet dat de Tour zonder Froome anders zal zijn. Team Ineos heeft volgens de Maastrichtenaar nog steeds een sterk team en die gaan ook zonder Froome de koers controleren en heel gecontroleerd rijden. De afwezigheid van Froome vindt Dumoulin een groot gemis. "Hij leek klaar te zijn voor de Tour."

Dumoulin is op dit moment vooral bezig met zichzelf. "Het frusteert me dat ik nog niet klaar ben om op topniveau wedstrijden te winnen. Het is wel super balen voor Froome."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen