Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin: 'Het liep niet meer, dat is jammer'

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 12:27

Het was geen gemakkelijk besluit voor Tom Dumoulin om Team Sunweb te verlaten. "Ik liep al een hele tijd rond met het gevoel dat het niet meer zo lekker liep."

Dit vertelt Dumoulin aan de NOS. Hij ging daarover in gesprek met manager Iwan Spekenbrink. "Ik kon niet meer het uiterste uit mezelf halen en we konden elkaar ook niet meer beter maken."

Warmte
Toen Dumoulin tot een conclusie was gekomen, is hij naar zijn manager gestapt. "Ik ben met lood in mijn schoenen naar Iwan gestapt. Op een aantal vlakken lagen we zo ver van elkaar af dat ik dacht: dit wordt moeilijk", vertelt Dumoulin.

Hij vervolgt: "Mijn manager zei altijd: 'zonder wrijving geen warmte'. Dat is acht jaar lang het geval geweest. We hebben gewreven met elkaar, maar ook heel veel warmte gecreëerd. We hebben supermooie dingen laten zien. De laatste tijd was er wel wrijving, maar heel weinig warmte."

Zakelijk verhaal
Het is in de wielerwereld niet gewoon om contracten te ontbinden. "De laatste maanden zijn niet leuk geweest. Je kunt je voorstellen dat het niet altijd leuke gesprekken zijn geweest, het wordt dan een heel zakelijk verhaal. Maar mijn manager had nog een tegeltjeswijsheid: 'als je beiden ontevreden bent over de deal, dan heb je een goede deal'. Daar wil ik het eigenlijk bij laten", aldus Dumoulin aan de NOS.

Dumoulin zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer in actie komen voor Sunweb. Hij onderging vier weken geleden weer een operatie aan zijn gekwetste linkerknie. Hij liep de blessure op tijdens een val in de Giro d'Italia.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen