Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin: 'Het liep niet meer, dat is jammer'

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 12:27

Het was geen gemakkelijk besluit voor Tom Dumoulin om Team Sunweb te verlaten. "Ik liep al een hele tijd rond met het gevoel dat het niet meer zo lekker liep."

Dit vertelt Dumoulin aan de NOS. Hij ging daarover in gesprek met manager Iwan Spekenbrink. "Ik kon niet meer het uiterste uit mezelf halen en we konden elkaar ook niet meer beter maken."

Warmte
Toen Dumoulin tot een conclusie was gekomen, is hij naar zijn manager gestapt. "Ik ben met lood in mijn schoenen naar Iwan gestapt. Op een aantal vlakken lagen we zo ver van elkaar af dat ik dacht: dit wordt moeilijk", vertelt Dumoulin.

Hij vervolgt: "Mijn manager zei altijd: 'zonder wrijving geen warmte'. Dat is acht jaar lang het geval geweest. We hebben gewreven met elkaar, maar ook heel veel warmte gecreƫerd. We hebben supermooie dingen laten zien. De laatste tijd was er wel wrijving, maar heel weinig warmte."

Zakelijk verhaal
Het is in de wielerwereld niet gewoon om contracten te ontbinden. "De laatste maanden zijn niet leuk geweest. Je kunt je voorstellen dat het niet altijd leuke gesprekken zijn geweest, het wordt dan een heel zakelijk verhaal. Maar mijn manager had nog een tegeltjeswijsheid: 'als je beiden ontevreden bent over de deal, dan heb je een goede deal'. Daar wil ik het eigenlijk bij laten", aldus Dumoulin aan de NOS.

Dumoulin zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer in actie komen voor Sunweb. Hij onderging vier weken geleden weer een operatie aan zijn gekwetste linkerknie. Hij liep de blessure op tijdens een val in de Giro d'Italia.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen