Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Tom Dumoulin grootverdiener met rondjes om de kerk’

Geplaatst opdinsdag 25 juli 2017 - 15:42

Tom Dumoulin is dit jaar de grote ster van de criteriums. De Giro-winnaar rijdt er zes en hij krijgt zo'n 40.000 euro per criterium.

Dit stellen bronnen tegen RTL Z.

100.000 euro
In vergelijking met andere renners krijgt Dumoulin goed betaald. Voor de kleinere renners, zoals etappewinnaars als Groenewegen en Mollema, wordt tussen de 10.000 en 15.000 euro startgeld neergeteld.

Prijzen Tour de France
Tom Dumoulin heeft niet de Tour gereden, maar heel veel financieel verschil met zijn collega-renners Mike Teunissen en Roy Curvers die wel de Tour de France uitreden, zal dit niet maken. Zij krijgen per persoon nog geen 1500 euro voor het rijden van de Tour. Zo blijkt uit onderzoek van besparingsplatform Actiepagina.nl.

Lees ook: Dumoulin doet mee aan Ridderronde dankzij Strukton

Ridderronde
Binnenkort zien we Dumoulin aan de start van de Ridderronde van Maastricht. Dit was langere tijd onzeker, want de organisatie kon in eerste instantie het bedrag niet bij elkaar krijgen om Dumoulin te laten fietsen. Om de nek van de Giro-winnaar zou er toen een prijskaartje van zo'n 32.000 euro hangen. "Als ik voor de helft van het geld ga rijden, dat kan ik het gewoon niet doen. Dan heb ik volgend jaar een probleem met andere criteriums", zo vertelde Dumoulin. Uiteindelijk trok wegenbouwbedrijf Strukton de portemonnee en zorgde ervoor dat de Giro-winnaar binnenkort te bezichtigen is in de Limburgse hoofdstad.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Dumoulin snelste bij Spektakel van Steenwijk
Nederlandse Tour-renners naar Ridderronde Maastricht
'Provincie gaat niet meebetalen om Dumoulin te laten starten'
Deelname Dumoulin aan Ridderronde blijft onzeker
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen