Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin en Sabrina Stultiens wielrenners van het jaar

Geplaatst opmaandag 22 november 2021 - 22:00

Tom Dumoulin en Sabrina Stultiens zijn de winnaars geworden van het Limburgs Wielergala 2021. Stultiens werd verkozen tot wielrenster van het jaar, Dumoulin tot wielrenner van het jaar.

Daarnaast won Scarlett Souren de prijs voor talent van de Toekomst. De winnaars werden gekozen door de Club24, bestaande uit oud-wielrenners en wielerprominenten.

Zevende keer
Dumoulin werd voor de zevende keer Limburgs wielrenner van het jaar. Daarmee evenaart hij het record van Frans Maassen en Bart Brentjens. De Maastrichtenaar lastte aan het begin van dit jaar een tijdelijke wielerstop in, maar keerde in juni weer terug in het profpeloton. Hij werd Nederlands kampioen tijdrijden en pakte zilver op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Dumoulin won de prijs voor Mike Teunissen uit Yssselsteyn en de in Sittard wonende Milan Vader. De genomineerden waren alle drie niet aanwezig bij de uitreiking. Ploegleider Frans Maassen nam de prijs namens Dumoulin in ontvangst.

Tweede keer
Stultiens won voor de tweede keer de prijs van wielrenster van het jaar. Pien Limpens uit Obbicht en Sophie van Berswordt uit Maastricht waren de andere genomineerden. De renster uit Meijel liet zich dit jaar in veel koersen van voren zien en werd onder meer zesde bij het NK op de weg en vierde in Donostia San Sebastian Klasikoa Women, de vrouwenversie van de Clasica San Sebastián. Stultiens was verrast door haar winst. "Ik had het niet verwacht", zei de renster in haar eerste reactie.

Talent
Scarlett Souren werd de winnares in de categorie renner/renster van de Toekomst. Souren won in de gemengde categorie voor Lars Rouffaer uit Sibbe en Luuk Herben uit Gronsveld. Souren blinkt vooral uit in het tijdrijden en als het bergop gaat. Ze werd dit jaar derde bij het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor junioren en eindigde als achtste in het eindklassement van de Watersley Ladies Challenge. De Meerssense was beduusd nadat bekend werd dat ze had gewonnen.

Jean Nelissen Award
Naast de uitreiking van de wielerprijzen van het jaar werd ook de winnaar van de Jean Nelissen Award bekend. De prijs, die wordt uitgereikt als eerbetoon aan de overleden sportjournalist, ging dit jaar naar sportjournalist Wiel Verheesen uit Heerlen. Verheesen staat bekend als wielerencyclopedie. Hij was aanwezig bij veel wielerwedstrijden, schreef meerdere boeken en gaf zijn mening in columns.

Lees ook: Wiel Verheesen winnaar Jean Nelissen Award

Coronavirus
Het Limburgs Wielergala werd dit jaar wederom in aangepaste vorm georganiseerd vanwege het coronavirus. Daarom waren alleen genomineerden en juryleden aanwezig bij de uitreiking van de prijzen in Watersley.

Meer over het Limburgs Wielergala is dinsdag te zien op 1Limburg en op televisie in L1mburg Centraal.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen