Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tom Dumoulin eindigt vijftiende in Luik-Bastenaken-Luik

Geplaatst opzondag 22 april 2018 - 17:21

Tom Dumoulin is als vijftiende geëindigd in de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik en heeft hier een goed gevoel aan overgehouden

Sam Oomen was met de twaalfde plaats de beste Nederlander.

Laatste test
Voor Dumoulin was de heuvelklassieker een laatste test voor de Giro, waar de Limburger over een kleine twee weken als titelverdediger van start gaat. De afgelopen weken was hij op hoogtestage in de Sierra Nevada. "Daardoor miste ik net als vorig jaar een echte versnelling", zei hij voor de camera van de NOS. "Maar ik voelde me beter dan vorig jaar hier. Ik ben daarom erg tevreden."

Goede voorbereiding
"Als ik hier wil winnen, dan moet ik me natuurlijk heel anders voorbereiden", zei Dumoulin. "Dan moet ik niet een paar dagen voor de start terugkeren van een hoogtestage. Maar ik heb wel genoten. Dit was voor mij een goede voorbereiding. Ik ben ook niet helemaal op. Dat is ook een goed teken."

Beste ploeg
Bob Jungels heeft Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. De Luxemburger onderstreepte nog maar eens dat Quick-Step Floors tijdens eendaagse wedstrijden met afstand de beste ploeg van het voorjaar is.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen