Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tom Dumoulin dé grote favoriet om Tour te winnen'

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 10:18

Als het aan wielerjournalist Raymond Kerckhoffs ligt is Tom Dumoulin de te kloppen man voor de eindzege van de Tour de France.

Kerckhoffs beschouwt het uitvallen van Dumoulin in de Giro d'Italia als een geluk bij een ongeluk. "Voor mij is hij dé grote favoriet om de Tour te winnen", zei de wielerkenner tegen NOS.

Geblesseerde knie
De Ronde van Italië liep voor de Maastrichtenaar uit op een drama. Met maar liefst drie tijdritten opgenomen in het parcours leek de grote ronde de Maastrichtenaar op het lijf geschreven. Echter gooide een valpartij in de eerste week roet in het eten. Met een geblesseerde knie verscheen Dumoulin een dag later alsnog aan de start, maar moest na een paar kilometer toch opgeven.

Belediging
Kerckhoffs zegt nooit geloofd te hebben in het 'Giro-verhaal' van Dumoulin. "Hij moest in Italië aantreden met een B-selectie van Team Sunweb, terwijl de A-renners opgenomen zijn in de Tour-selectie. Ik vind het een belediging dat hij niet de sterkste formatie om zich heen gevormd kreeg."

Lees ook: Kerckhoffs adviseert Dumoulin: 'Richt vizier op de Tour'

Vijf Tourzeges
In maart adviseerde Kerckhoffs Team Sunweb en Dumoulin al om alle pijlen te richten op de Ronde van Frankrijk. In L1mburg Centraal zei hij dat Chris Froome en Geraint Thomas, die samen goed zijn voor vijf Tourzeges, over hun top heen zijn. "Die twee zijn nu 34 en 33 jaar", bekrachtigt Kerckhoffs zijn mening nog een keer.

Op 6 juli gaat de 106e editie van de Tour de France in Brussel van start. Het peloton komt na 21 etappes aan in Parijs, waar op 28 juli de nieuwe winnaar bekend zal worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen