Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Dumoulin buiten medailles op WK Tijdrijden

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 16:54

Het is Tom Dumoulin vrijdag niet gelukt om een medaille te veroveren op het WK Tijdrijden.

De Maastrichtenaar eindigde als beste Nederlander op de tiende plaats. Hij gaf 1.14 minuut toe op winnaar Filippo Ganna.

Klasse apart
De Italiaanse renner van Ineos, op de baan al jaren de beste tijdrijder, was op het circuit in en rond Imola een klasse apart. Hij had voor de 31,7 kilometer 35 minuten en 54 seconden nodig.

De 24-jarige Italiaan was daarmee ruim 26 seconden sneller dan de Belg Wout van Aert. Het brons was voor de Zwitser Stefan Küng. Titelverdediger Rohan Dennis uit Australië werd vijfde.

Favoriet
Tom Dumoulin, drie jaar geleden wereldkampioen, begon als één van de favorieten aan de tijdrit. Hij had veel zelfvertrouwen getankt door de tijdrit in de voorlaatste etappe van de Tour de France, waar hij tweede werd. Maar in Italië kwam hij niet in de buurt van de titel.

Stuurfout
In het tweede deel van de tijdrit maakte Dumoulin een stuurfoutje in een bocht waardoor hij uit balans raakte en een flinke slinger maakte. De Limburger wist met één voet van de pedalen nog net zijn balans te houden en op de fiets te blijven zitten.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen