Overslaan en naar de inhoud gaan

Tolheffing België: meer vrachtverkeer op Limburgse wegen

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:30

Het aantal vrachtwagens op de Limburgse en Brabantse snelwegen is toegenomen door de invoering van de tolheffing in België.

Dat concludeert de Verkeersinformatiedienst naar aanleiding van vragen van L1.

Tolkosten vermijden
Het lijkt erop dat
transportbedrijven sinds de invoering van het tolsysteem voor vrachtwagens zoveel mogelijk proberen de Belgische snelwegen te vermijden. Het vrachtverkeer rijdt langer op de west-oost as door Limburg en Brabant om de Belgische tolkosten te vermijden.

A67
De verschuivingen in Limburg zijn te zien op de A67 en de A76. Meer vrachtwagens die vanuit Antwerpen naar Duitsland gaan, kiezen voor een rit over de A67 door Brabant en Limburg. Een omweg ten opzichte van de A76, maar hiermee 'besparen' de chauffeurs 50 tolkilometers door België.

Filedruk
De hoeveelheid vrachtverkeer bij de grensovergang van de A76 van Stein richting Maasmechelen (B) liep volgens de cijfers terug met 5 procent. Ook dit komt volgens de VID doordat chauffeurs de Belgische wegen zoveel mogelijk mijden. Het resultaat is dat de grensovergang bij het Brabantse Hapert meer gebruikt wordt sinds de ingevoerde tolheffing. En dat geldt ook voor de grensovergang op de A58 bij Tilburg.

De VID verwacht dat de filedruk op de snelwegen in het zuiden de komende jaren nog verder toeneemt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen