Trainingskamp Alicante tijdrit

Knoop doorgehakt: Dumoulin op weg naar Tokio

Tom Dumoulin heeft, na een periode van een kleine vier maanden waarin hij zichzelf de vraag stelde of hij nog wel door wilde gaan met wielrennen, de knoop doorgehakt om zich nog enkele jaren op de topsport te richten. De ambities om opnieuw met de wereldtop te strijden, overwonnen zijn twijfel.

demi schuurs 2
Schuurs wil punten sprokkelen voor Tokio

Demi Schuurs wil tijdens de toernooien in Madrid en Rome een grote stap zetten richting Tokio. De dubbelspecialist moet één plaats stijgen op de wereldranglijst om zich direct te plaatsen.

Lieke Martens in actie tegen Australië
Dit is de olympische route voor Lieke Martens en co

De tegenstanders voor de Oranje Leeuwinnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio zijn bekend. Ten koste van Brazilië, China en Zambia moet Nederland op naar een medaille.

Mya Kingma
Triatlete Maya Kingma mag naar Olympische Spelen

De Maastrichtse triatlete Maya Kingma heeft van NOC*NSF te horen gekregen dat zij naar de Olympische Spelen in Tokio mag.

Juul Franssen judo (14 feb 2020)
Juul Franssen trapt olympisch jaar af in Doha

Juul Franssen trapt dinsdag haar olympisch jaar af op de Masters in Qatar, waar 320 judoka's uit 63 verschillende landen op de mat verschijnen.

Jessica Blaszka Worstelen
Blaszka: Twee operaties en de wil om in Tokio te vlammen

Worstelaarster Jessica Blaszka heeft een bijzonder jaar achter de rug. Niet alleen kwamen al haar toernooien te vervallen, de Landgraafse werd ook nog eens twee keer geopereerd.

Cheryl Seinen badminton
Badmintonster Cheryl Seinen vanaf maart weer in actie

Cheryl Seinen uit Roermond en haar dubbelparter Selena Piek hervatten het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen weer in maart.

Joeri Verlinden
Joeri Verlinden gaat voor derde deelname Olympische Spelen

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick wil zich dit weekend plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. De 32-jarige zwemmer doet mee aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Rotterdam.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie