'Heuvelland ontlasten door recreatie te spreiden'

Een aantrekkelijker omgeving van de grote steden in Zuid-Limburg moet ervoor zorgen dat de inwoners van die steden in de eigen omgeving gaan recreëren.

'Provincie was zorgvuldig bij benoeming natuurvoorzitters'

Het provinciebestuur zegt dat er sprake is geweest van een zorgvuldige procedure bij de benoeming van de nieuwe voorzitters van de nationale parken in Limburg.

Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'

Ricardo Offermanns heeft begrip voor het beeld dat is ontstaan dat de provincie 'bestuurlijk aangeschoten wild' heeft benoemd tot voorzitter van verschillende natuurgebieden in Limburg.

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters

De SP-fractie in Provinciale Staten zet grote vraagtekens bij de benoeming van Ricardo Offermanns, Herman Vrehen, Toine Gresel en Bert Kersten tot voorzitter van vier Limburgse natuurparken.

Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark

De provincie Limburg heeft oud-burgemeester Ricardo Offermanns aangewezen als nieuwe voorzitter van Nationaal Park De Meinweg.

Wachtgeld Gresel kan langer duren dan zijn tijd in functie

De in april opgestapte waterschapsvoorzitter Toine Gresel heeft nog tot aan zijn pensioen in 2020 recht op wachtgeld.

Waterschapsbedrijf handelde niet volgens richtlijnen

Het Waterschapsbedrijf Limburg heeft bij opdrachten aan communicatiebureau C-community niet altijd volgens de interne richtlijnen gehandeld.

WBL wil lijst met bijbanen waterschapsbestuurders

Het ontbreekt het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) aan een actueel overzicht van alle bijbanen van waterschapsbestuurders.

De week in quotes: 'Judas hangt zich op volgens Arbo-regels'

Bittere ellende in Nepal, een glas water in het gezicht van Huub Stapel en Judas die zich ophangt zonder daarbij de Arbo-regels uit het oog te verliezen. Dit is de week in quotes.

De week in tweets: spoorspionage en SP-Audi's

Veel vervoersperikelen deze week in het nieuws. Met als blikvanger natuurlijk het schandaal rond de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer. Maar ook: hoe maakt een SP'er de overstap van een brommer naar een limousine? Hier is de Week in Tweets.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!