'Heuvelland ontlasten door recreatie te spreiden'

Een aantrekkelijker omgeving van de grote steden in Zuid-Limburg moet ervoor zorgen dat de inwoners van die steden in de eigen omgeving gaan recreëren.

'Provincie was zorgvuldig bij benoeming natuurvoorzitters'

Het provinciebestuur zegt dat er sprake is geweest van een zorgvuldige procedure bij de benoeming van de nieuwe voorzitters van de nationale parken in Limburg.

Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'

Ricardo Offermanns heeft begrip voor het beeld dat is ontstaan dat de provincie 'bestuurlijk aangeschoten wild' heeft benoemd tot voorzitter van verschillende natuurgebieden in Limburg.

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters

De SP-fractie in Provinciale Staten zet grote vraagtekens bij de benoeming van Ricardo Offermanns, Herman Vrehen, Toine Gresel en Bert Kersten tot voorzitter van vier Limburgse natuurparken.

Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark

De provincie Limburg heeft oud-burgemeester Ricardo Offermanns aangewezen als nieuwe voorzitter van Nationaal Park De Meinweg.

Wachtgeld Gresel kan langer duren dan zijn tijd in functie

De in april opgestapte waterschapsvoorzitter Toine Gresel heeft nog tot aan zijn pensioen in 2020 recht op wachtgeld.

Waterschapsbedrijf handelde niet volgens richtlijnen

Het Waterschapsbedrijf Limburg heeft bij opdrachten aan communicatiebureau C-community niet altijd volgens de interne richtlijnen gehandeld.

WBL wil lijst met bijbanen waterschapsbestuurders

Het ontbreekt het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) aan een actueel overzicht van alle bijbanen van waterschapsbestuurders.

De week in quotes: 'Judas hangt zich op volgens Arbo-regels'

Bittere ellende in Nepal, een glas water in het gezicht van Huub Stapel en Judas die zich ophangt zonder daarbij de Arbo-regels uit het oog te verliezen. Dit is de week in quotes.

De week in tweets: spoorspionage en SP-Audi's

Veel vervoersperikelen deze week in het nieuws. Met als blikvanger natuurlijk het schandaal rond de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer. Maar ook: hoe maakt een SP'er de overstap van een brommer naar een limousine? Hier is de Week in Tweets.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto