Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Toilet verplicht in alle Maastrichtse horecazaken

Geplaatst opvrijdag 11 maart 2016 - 22:19

Zaken met een horecafunctie in Maastricht moeten verplicht een toilet hebben voor hun klanten.

Dat voorschrift komt in het nieuwe horecabeleid dat door het stadsbestuur wordt voorbereid en vóór de zomer moet zijn vastgesteld.

Droge horeca
Twee jaar geleden werd een toiletvoorziening verplicht gesteld bij de zogenaamde winkelondersteunende horeca, zaken die bijvoorbeeld boeken verkopen en ook een kop koffie serveren. In het huidige horecabeleid is zo’n wc-verplichting er nog niet voor de zogenaamde droge horeca, zaken die geen alcohol serveren.

Twee maten
Dat leidt tot irritaties in ondernemerskringen. Zo hebben Bakker Bart in de Maastrichter Brugstraat en de Pinky-vestiging op de hoek van de Grote Staat en het Vrijthof geen toilet, maar wel een terrasvergunning. Klanten die naar het toilet moeten, worden vaak doorverwezen naar zaken in de directe omgeving. Meten met twee maten, is her en der te horen. Maastricht zit ermee in zijn maag en wil een correctie toepassen.

Terrasvergunning
Om gedoe over het met terugwerkende kracht verplichten van toiletten te voorkomen, bekijkt de gemeent of wellicht via de terrasvergunning een toilet geëist kan worden. Zo'n vergunning heeft een looptijd van vier jaar en moet dan opnieuw worden aangevraagd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

'Bikerclubs in Limburg beter bestrijden'
Maastricht Brugstraat Centrum
Koopzondag levert Maastricht 16,5 miljoen aan omzet op
Raad Maastricht zegt ja tegen Student Hotel
Bierbekergelazer Maastricht voorbij: glas wordt plastic
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen