Overslaan en naar de inhoud gaan

Toezichthouder op kerncentrales niet naar de Tweede Kamer

Geplaatst opmaandag 10 juli 2017 - 15:20

De Belgische toezichthouder op kerncentrales komt uiteindelijk niet naar de Tweede Kamer.

Minister Schultz had aan de Tweede Kamer beloofd dat ze bij het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) zou peilen of die uitleg wilde geven over de veiligheid van Belgische centrales. Inmiddels heeft Schultz laten weten dat de Belgen "vanuit staatsrechtelijke en soevereiniteitsoverwegingen" geen gevolg geven aan de uitnodiging.

Lees ook: 50.000 mensen op de been bij protest tegen Tihange

50.000 mensen
Er is veel discussie over de veiligheid van de centrales in Tihange en Doel, vlak over de grens. Vorige maand deden nog ruim 50.000 mensen mee aan de mensenketting als protest tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange. Ook de Tweede Kamer sprak in mei uit dat de centrale in Tihange dicht moet.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
CDA-kamerlid Van Helvert woest op nucleaire waakhond
Provincie bewandelt diplomatieke weg sluiting Tihange
Kamervragen over sjoemelstaal kernreactor Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen