Overslaan en naar de inhoud gaan

Toezichthouder op kerncentrales niet naar de Tweede Kamer

Geplaatst opmaandag 10 juli 2017 - 15:20

De Belgische toezichthouder op kerncentrales komt uiteindelijk niet naar de Tweede Kamer.

Minister Schultz had aan de Tweede Kamer beloofd dat ze bij het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) zou peilen of die uitleg wilde geven over de veiligheid van Belgische centrales. Inmiddels heeft Schultz laten weten dat de Belgen "vanuit staatsrechtelijke en soevereiniteitsoverwegingen" geen gevolg geven aan de uitnodiging.

Lees ook: 50.000 mensen op de been bij protest tegen Tihange

50.000 mensen
Er is veel discussie over de veiligheid van de centrales in Tihange en Doel, vlak over de grens. Vorige maand deden nog ruim 50.000 mensen mee aan de mensenketting als protest tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange. Ook de Tweede Kamer sprak in mei uit dat de centrale in Tihange dicht moet.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
CDA-kamerlid Van Helvert woest op nucleaire waakhond
Provincie bewandelt diplomatieke weg sluiting Tihange
Kamervragen over sjoemelstaal kernreactor Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen