Overslaan en naar de inhoud gaan

'Toezicht zwembad Blerick voldeed aan alle normen'

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 12:08

Het toezicht bij het zwembad in Blerick, waar maandagmiddag een zestienjarige jongen verdronk, voldeed aan alle normen.

Dat zegt de Stichting Buitenbad Groot Blerick naar aanleiding van de dood van de uit Syrië afkomstige badgast. "Mensen hebben hun werk gedaan zoals dat hoort," laat een bedroefde veiligheidscoördinator Jiry Ambroz weten. Volgens hem waren er voldoende toezichthouders aanwezig die werken volgens een toezichtplan.

Vrijwilligers
"Wij zijn vrijwilligers, maar werken toch op een professionele manier. Mensen hebben hun werk gedaan zoals dat hoort." Hij erkent wel dat het voor de badmeesters lastig is om alle bezoekers in de gaten te houden. "Het bad is zo groot. Badtoezichthouders hebben er wel zicht op, maar het kan toch gebeuren dat kinderen zomaar in het water gaan spelen en het niet goed afloopt."

Ziekenhuis
Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. De jongen werd maandagmiddag in kritieke toestand uit het water gehaald en moest gereanimeerd worden. In het ziekenhuis van Nijmegen overleed hij later op de dag.

Lees ook: Drenkeling (16) buitenbad Blerick overleden

Gewaarschuwd
De jongen is na meerdere waarschuwingen uit het diepe bad gehaald. Toch is hem niet gevraagd het zwembad te verlaten. "Als mensen niet luisteren naar waarschuwingen en zich niet gedragen, worden ze eruit gezet. Maar bij deze jongen was er geen directe aanleiding hem na de waarschuwing eruit te zetten. Als je iemand waarschuwt, betekent dat niet meteen dat hij niet op het veld mag vertoeven. Hij kan nog een frietje eten en zich vermaken. Je kunt niet zeggen: 'Jij kan niet zwemmen dus jij moet het park verlaten.' Dat zou te ver gaan", stelt Ambroz.

Inspectie
Op dit moment probeert de stichting zich te focussen op de nazorg. "Iedereen is aangeslagen en onze gedachten gaan vooral naar de familie toe. We wachten af hoe het zich verder gaat ontwikkelen." Ook brengt de inspectie nog een bezoek aan het zwembad.

Het bad is weer open voor bezoekers.

Redder
De drenkeling werd uit het water gehaald door badmeester René Tomlow van de stichting. Hij was maandag niet in functie, maar zocht zelf de verfrissing in het Blerickse buitenbad.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick
'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'
Verdronken Syrische jongen (16) begraven in Blerick
Bodem van zwembad in Blerick brokkelt af
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen