Overslaan en naar de inhoud gaan

'Toezicht zwembad Blerick voldeed aan alle normen'

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 12:08

Het toezicht bij het zwembad in Blerick, waar maandagmiddag een zestienjarige jongen verdronk, voldeed aan alle normen.

Dat zegt de Stichting Buitenbad Groot Blerick naar aanleiding van de dood van de uit Syrië afkomstige badgast. "Mensen hebben hun werk gedaan zoals dat hoort," laat een bedroefde veiligheidscoördinator Jiry Ambroz weten. Volgens hem waren er voldoende toezichthouders aanwezig die werken volgens een toezichtplan.

Vrijwilligers
"Wij zijn vrijwilligers, maar werken toch op een professionele manier. Mensen hebben hun werk gedaan zoals dat hoort." Hij erkent wel dat het voor de badmeesters lastig is om alle bezoekers in de gaten te houden. "Het bad is zo groot. Badtoezichthouders hebben er wel zicht op, maar het kan toch gebeuren dat kinderen zomaar in het water gaan spelen en het niet goed afloopt."

Ziekenhuis
Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. De jongen werd maandagmiddag in kritieke toestand uit het water gehaald en moest gereanimeerd worden. In het ziekenhuis van Nijmegen overleed hij later op de dag.

Lees ook: Drenkeling (16) buitenbad Blerick overleden

Gewaarschuwd
De jongen is na meerdere waarschuwingen uit het diepe bad gehaald. Toch is hem niet gevraagd het zwembad te verlaten. "Als mensen niet luisteren naar waarschuwingen en zich niet gedragen, worden ze eruit gezet. Maar bij deze jongen was er geen directe aanleiding hem na de waarschuwing eruit te zetten. Als je iemand waarschuwt, betekent dat niet meteen dat hij niet op het veld mag vertoeven. Hij kan nog een frietje eten en zich vermaken. Je kunt niet zeggen: 'Jij kan niet zwemmen dus jij moet het park verlaten.' Dat zou te ver gaan", stelt Ambroz.

Inspectie
Op dit moment probeert de stichting zich te focussen op de nazorg. "Iedereen is aangeslagen en onze gedachten gaan vooral naar de familie toe. We wachten af hoe het zich verder gaat ontwikkelen." Ook brengt de inspectie nog een bezoek aan het zwembad.

Het bad is weer open voor bezoekers.

Redder
De drenkeling werd uit het water gehaald door badmeester René Tomlow van de stichting. Hij was maandag niet in functie, maar zocht zelf de verfrissing in het Blerickse buitenbad.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Excuses voor 'misselijkmakend artikel' dode jongen Blerick
'Verdronken jongen Blerick was niet lang onder water'
Bodem van zwembad in Blerick brokkelt af
Huisregels zwembad Blerick ook in Arabisch
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen