Overslaan en naar de inhoud gaan

Toevalstreffer leidde tot arrestatie tieners voor overval

Geplaatst opmaandag 2 augustus 2021 - 11:09

De twee Maastrichtse tieners die onlangs zijn aangehouden voor de mislukte overval op een tankstation, kwamen door een toevalstreffer in beeld bij justitie. Het duo is inmiddels op vrije voeten.

Dat blijkt uit informatie van L1. Justitie wil niets kwijt over de zaak, omdat de verdachten 16 en 17 jaar oud en dus minderjarig zijn.

Lees ook: Tieners gearresteerd voor mislukte overval op tankstation

Dubbele arrestatie
Op 20 oktober 2020 zou het duo hebben gepoogd een tankstation aan de Via Regia in Maastricht te beroven. Een oplettende medewerkster drukte echter op de alarmknop. Daarop nam het duo de benen. Op camerabeelden is te zien dat een van de jongens een vuurwapen bij zich draagt.

Die beelden zijn ook getoond in Opsporing Verzocht, maar de twee bleven lang uit handen van de politie. Eind juni volgde plots een dubbele arrestatie.

Toevalstreffer
Nu blijkt dat justitie de tieners min of meer per toeval in beeld kreeg. Tijdens een ander onderzoek zijn verschillende mensen afgeluisterd. In telefoongesprekken ging het onder meer over de mislukte overval aan de Via Regia, de beelden op Opsporing Verzocht én werden de namen van de twee jonge verdachten genoemd.

Lees ook: Mislukte overval op tankstation in Maastricht

Plannetje smeden
De politie besloot vervolgens de twee tieners uit te nodigen op het bureau en ze in aanloop naar dat gesprek af te luisteren. Dat leverde geen snoeihard bewijs op, maar het duo had het wel over 'een plannetje smeden'. Bovendien zat er dna van één van de jongens op de deurklink van het tankstation en werd er bij een huiszoeking een vuurwapen gevonden.

Tieners weer thuis
Toch zijn beide jongens weer thuis. Volgens de onderzoeksrechter zijn er gronden om ze in voorarrest te houden, maar zijn er ook persoonlijke belangen waarmee rekening gehouden moet worden. Daarom zijn de jongens onder voorwaarden geschorst.

Advocaten Alper Cinar en Letty Schyns willen vanwege de jonge leeftijd van hun cliënten niet reageren op dit verhaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen