Overslaan en naar de inhoud gaan

Toestand neergeschoten Eijsdense vrouw (41) is stabiel

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 15:00

De 41-jarige vrouw die zaterdagmiddag gewond raakte toen ze toevallig terechtkwam in een schietpartij in het Belgische Voeren, is stabiel.

Dat laat het Belgische Openbaar Ministerie (OM) weten.

Verdwaalde kogel
De vrouw werd zaterdag geraakt door een verdwaalde kogel en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou in haar rug zijn geraakt, maar het OM geeft geen verdere informatie over haar verwondingen.

Op de vlucht
De schietpartij ontstond nadat een Duitse man vluchtte voor een politiecontrole in Moelingen, net over de grens bij Mesch. De politie zette de achtervolging in en de Duitser reed zich klem in het centrum van 's Gravenvoeren. Toen hij daar een andere auto probeerde te carjacken om zijn vlucht voort te zetten, ontstond een schietpartij tussen de man en de politie. De Eijsdense vrouw was toevallig in de buurt en werd geraakt.

Lees ook: Eijsdense vrouw (41) gewond bij schietpartij in Voeren

Crimineel
De politie schoot de Duitser uiteindelijk neer. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De man blijkt een openstaande celstraf te hebben van vijftien jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen