Overslaan en naar de inhoud gaan

Toestand neergeschoten Eijsdense vrouw (41) is stabiel

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 15:00

De 41-jarige vrouw die zaterdagmiddag gewond raakte toen ze toevallig terechtkwam in een schietpartij in het Belgische Voeren, is stabiel.

Dat laat het Belgische Openbaar Ministerie (OM) weten.

Verdwaalde kogel
De vrouw werd zaterdag geraakt door een verdwaalde kogel en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou in haar rug zijn geraakt, maar het OM geeft geen verdere informatie over haar verwondingen.

Op de vlucht
De schietpartij ontstond nadat een Duitse man vluchtte voor een politiecontrole in Moelingen, net over de grens bij Mesch. De politie zette de achtervolging in en de Duitser reed zich klem in het centrum van 's Gravenvoeren. Toen hij daar een andere auto probeerde te carjacken om zijn vlucht voort te zetten, ontstond een schietpartij tussen de man en de politie. De Eijsdense vrouw was toevallig in de buurt en werd geraakt.

Lees ook: Eijsdense vrouw (41) gewond bij schietpartij in Voeren

Crimineel
De politie schoot de Duitser uiteindelijk neer. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De man blijkt een openstaande celstraf te hebben van vijftien jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen