Kersttoespraak koning Willem-Alexander (25 dec 2020)

Koning steekt arts in Hoensbroek hart onder de riem

Koning Willem-Alexander stond in zijn kersttoespraak op Eerste Kerstdag stil bij alle mensen die door corona zijn getroffen, op welke manier dan ook, en stak hen een hart onder de riem.

Antoin Scholten (24 dec 2020)
Scholten in kerstboodschap: 'Omhelzing is écht belangrijk'

"Het nieuwe jaar zal anders worden." Met die boodschap van hoop sluit burgemeester Antoin Scholten van Venlo zijn toespraak op kerstavond af, tijdens de mis in de Sint-Martinusbasiliek.

ANP-409879705
Koning in toespraak: 'Leef Mestreech al in hart gesloten'

Koning Willem-Alexander heeft tijdens een korte toespraak maandagochtend gezegd hoe jammer de koninklijke familie het vindt deze Koningsdag niet in Maastricht te kunnen vieren.

Koning Willem-Alexander
Koning: 'Eenzaamheidsvirus kunnen we wél stoppen'

Koning Willem-Alexander benadrukt vrijdagavond in zijn toespraak vanaf Paleis Huis ten Bosch dat het coronavirus ons allemaal hard raakt. "Het coronavirus kunnen wij niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wel."

Gouverneur waarschuwt voor tempo energietransitie

In een verder ronkende nieuwjaarstoespraak heeft gouverneur Theo Bovens woensdag gewaarschuwd voor een te snelle energietransitie.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten