Overslaan en naar de inhoud gaan

Toerversie Amstel Gold Race verplaatst naar september

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 12:54

De toerversie van de Amstel Gold Race is verplaatst naar zaterdag 11 september. Normaal gesproken is de toerversie van de wielerwedstrijd in hetzelfde weekend als de wedstrijd voor de profs.

Jaarlijks organiseert de Amstel Gold Race een wielerweekend waarbij zowel de amateurs op zaterdag als de profs op zondag een mooie tocht door het Limburgse landschap maken. Die koppeling is op dit moment niet wenselijk.

Toertocht met 15.000 deelnemers niet realistisch
"Helaas moeten we nu, twee maanden voor de Amstel Gold Race van 2021, opnieuw concluderen dat een wielertoertocht waarbij 15.000 deelnemers aan de start verschijnen niet realistisch is in april," geeft koersdirecteur Leo van Vliet aan. De organisatie had het liefst gezien dat het gehele weekend één groot wielerfeest zou worden. Veiligheid gaat echter boven alles en de huidige situatie laat het op dit moment voor de organisatie niet toe om een evenement van grote omvang in het voorjaar te organiseren.

Van datum gewisseld met de Gravel Series Limburg
De toerversie van de Amstel Gold Race neemt daarmee de datum in die oorspronkelijk stond gepland voor de Gravel Series Limburg. De vierde editie van de Gravel Series Limburg wordt nu op zaterdag 4 september verreden. De afgelopen jaren namen telkens een kleine 500 wielrenners uit heel Europa deel aan het gravellen over de Limburgse veldwegen.

Economische belangen zijn groot
Organisator George Deswijzen laat weten dat zij hun datum graag afstaan aan de toerversie van de Amstel Gold Race. "We laten de economische belangen voor de regio dit jaar prevaleren boven onze eigen belangen. De impact van de toerversie van de Amstel Gold Race op de Zuid-Limburgse economie is bijzonder groot. Zeker in een jaar waarin de horeca, hotels en organisatoren het zo moeilijk hebben, was dit voor ons een voor de hand liggend besluit. Alle kleine beetjes helpen om juist die sectoren in Zuid-Limburg te helpen”, aldus Deswijzen.

Voorbereidingen profversie nog in volle gang
De voorbereidingen voor de profversie van de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition op zondag 18 april zijn nog steeds in volle gang. "We zijn in goed gesprek met diverse overheids- en veiligheidsinstanties. De plannen liggen klaar en als organisatie zijn we in staat om snel te kunnen schakelen waar nodig", geeft Van Vliet aan.

Amstel Gold Race kan veilig georganiseerd worden
In tegenstelling tot een grote toertocht is de wedstrijdversie beter te reguleren, zeker ook omdat wielerteams al maanden strikt leven volgens de door de UCI opgestelde Covid-19-protocollen. "We zijn van mening dat topsportwedstrijden als de Amstel Gold Race, die als WorldTour wedstrijd onder het hoogste internationale niveau valt, onder strikte voorwaarden op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. Afgelopen jaar is dit, met name in België, meermaals bewezen", aldus Van Vliet.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen