Overslaan en naar de inhoud gaan

Toerversie Amstel Gold Race afgelast, profs zonder publiek

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 11:25

Duizenden amateurs kunnen in oktober vanwege de coronacrisis niet starten in de toerversie van de Amstel Gold Race. De organisatie heeft besloten de wielertocht te verzetten naar volgend jaar.

De koers voor amateurs wordt verplaatst naar zaterdag 17 april 2021. De organisatie voelde zich genoodzaakt om deze beslissing te nemen.

15.000
"Iets minder dan twee maanden voor de toerversie Amstel Gold Race moeten we concluderen dat een wielertoertocht waarbij vijftienduizend deelnemers aan de start verschijnen niet realistisch is", zegt de organisatie.

Zonder publiek
De profversies van de Amstel Gold Race voor de mannen en de vrouwen gaan wel door, maar zonder publiek. Deze koersen zullen verreden worden op zaterdag 10 oktober zonder fans en zonder het gebruikelijke finishdorp.

Blijf thuis
De organisatie roept daarbij op om de wedstrijd vanuit huis te kijken en niet naar Limburg af te reizen. Koersdirecteur Leo van Vliet: "Samen met overheidsinstanties werken we aan maatregelen om de start- en finishlocatie en de beklimmingen publieksvrij te houden. Ook zijn we in overleg met de NOS om de Amstel Gold Race langer en nog mooier in beeld te brengen, zodat de thuisblijvende wielerliefhebber niets hoeft te missen van de race.”

Ontwikkelingen
Van Vliet: "We voeren deze periode veel gesprekken met overheden en veiligheidsinstanties, dit verloopt positief. De wil om de Amstel Gold Race te laten verrijden is bij alle partijen aanwezig. We blijven alle ontwikkelingen goed volgen en leren van de internationale wielerwedstrijden die op dit moment verreden worden in Europa."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen