Overslaan en naar de inhoud gaan

Toeristenbelasting Limburg onder landelijk gemiddelde

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 11:21

De Limburgse toeristenbelasting ligt onder het landelijk gemiddelde. Voor een overnachting betaal je in Limburg gemiddeld 1,70 euro toeristenbelasting per persoon. Landelijk is dat gemiddeld 1,93 euro.

Wel is de gemiddelde toeristenbelasting in Limburg dit jaar met 5,8 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In 18 van de 31 Limburgse gemeentes werd dit jaar de toeristenbelasting verhoogd.

Hoogste stijging
Het tarief steeg het meest in Meerssen en Maasgouw, met een stijging van 46,2 procent en 37,6 procent. De gemeente Beek is samen met gemeente Mook en Middelaar het minst gestegen in percentage. Daar is de toeristenbelasting 1,9 procent. In 13 gemeentes bleef het tarief hetzelfde.

Voordelig
Landelijk gezien zijn toeristen in Limburg voordelig uit. Gemiddeld betaal je als toerist in Nederland 1,93 euro extra per nacht. In Nederweert of Peel en Maas is dat maar bijvoorbeeld maar 1 euro.

Maastricht
Wie een nachtje in Maastricht wil vertoeven, is daarentegen wel flink wat duurder uit. Daar betaal je als toerist 4,31 euro per nacht aan belasting. Dat is de duurste stad in Limburg, al valt het in verhouding met Amsterdam wel weer mee. Daar betaal je dagelijks 10,89 euro bovenop de overnachtingsprijs.

Toeristenbelasting?
Toeristenbelasting is een bedrag dat je moet betalen als je overnacht in een gemeente waar je niet staat ingeschreven. Bijvoorbeeld tijdens een nachtje weg, in een hotel of op de camping.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen